290’ıncı haftasındaki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Viyana grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için AK önünde 2 bin 26 gündür süren özgürlük nöbeti eylemi, Viyana’dan gelen bir grupla devam ediyor.

25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 290’ıncı haftasını geride bıraktı.

‘ÖCALAN SAVAŞLARDAN BUNALMIŞ HALKLARA BARIŞ PROJESİ SUNDU’

Öcalan’ın ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğünü hedefleyen nöbet eylemini Pazar gününden bu yana Avusturya’nın başkenti Viyana’dan gelen bir grup yürütüyor. Muhamed Heso ve Armanc Kobanê’nin yer aldığı grup üyelerine günü birlik olarak diğer Kürdistanlılar da destek veriyor.

Heso ve Kobanê, nöbet eylemini devraldıkları Pazar gününden bu yana çevreden geçenleri Öcalan’ın yaşamı, fikirleri ve mücadelesi hakkında bilgilendirdiklerini söyledi. Eylemciler, Öcalan’ın fikirlerine olan ilgiye dikkat çekerken, Kürt Halk Önderi’nin Ortadoğu’da savaşlardan bunalmış halklara barış ve birlikte yaşam imkanı tanıyan projeler sunduğunun altını çizdiler.

5,5 YILI AŞKIN SÜREDE YÜZ BİNLERCE KİŞİYLE DİYALOG

Kürdistanlıların haftanın 7 günü aralıksız olarak sürdürdükleri en uzun eylem özelliğine sahip olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Öcalan’a yönelik tecridin kırılması için başlatılmıştı. Eyleme bugüne kadar neredeyse tüm Avrupa ülkelerinden Kürtler ve dostları katılım gösterdi.

Eylem kapsamında yüz binlerce bildiri, broşür ve kitapçık dağıtılırken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen bireylerle iletişim sağlandı. Eylemin tertip komitesi tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, nöbette ilişkiye geçilen kişilerin Öcalan’ın yaşamı ve fikirleri hakkında çok az bilgi sahibi oldukları ve genellikle devletlerin sunduğu imajı yayan medyanın etkisinde kaldıkları gerçeğine dikkat çekilmişti. Nöbet eylemi bu anlamıyla önemli bir halk diplomasisi aracı olarak da öne çıkıyor.