'27 Mart'ta Türk devleti ve NATO'ya karşı Brüksel'de buluşalım'

Efrîn'i Sahiplenme Platformu, 27 Mart'ta Brüksel'de NATO'nun protesto edileceği yürüyüşe çağırdı.

Efrîn'i Sahiplenme Platformu, 27 Mart'ta Brüksel'de düzenlenecek merkezi yürüyüş ve mitinge ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"27 Mart'ta on binler Brüksel'de NATO protestosuna katılarak katliamları ve soykırımı durduralım" diye başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'DİRENİŞLE ERDOĞAN'I DURDURMAK MÜMKÜN'

"Faşist Türk devleti uluslararası güçlerin, kurumların sessizliği ve sundukları desteğin yanı sıra NATO'nun tüm imkanlarını ve silahlarını kullanarak Efrîn'de işgalci saldırı ve katliam yapmaktadır.

NATO'nun 2. büyük ordusu, katliama açık onay veren Rusya’nın desteği ile Efrîn’de jenosit uygulamaktadır. NATO’nun tüm imkân ve olanaklarını kullanarak sivil halka uygulanan katliamda NATO da direkt sorumlu olmaktadır.

Çağın Direnişini sergileyen Efrîn halkı, emperyalist devletleri ve onların maşası olan faşist Türk devletini şaşkına çevirmiştir. 20 Ocak'tan bu yana dünya halkları insanlık tarihinin en soylu direnişine tanıklık ediyor. Kürt halkının katliamına sessiz destek sunan emperyalist devletler ve uluslararası kurumların kanlı planlarını bozacak olan halkların direnişini büyütmek göreviyle karşı karşıyayız. Bu sessizlikten memnuniyet duyan katil Erdoğan'ı durdurmak, bulunduğumuz her yeri direniş alanına çevirmek ile olanaklıdır.

'EFRÎN'İN SESİ OLACAĞIZ'

Efrîn'de halklarımıza karşı yürütülen soykırım operasyonu, emperyalist devletlerin izni ve onayı alınarak Türk devleti tarafından vahşice sürdürülüyor. Bugüne kadar yüzlerce çocuk, kadın ve sivil halk, faşist Türk devletinin ordusu, katliamcı El Nusra, Özgür Suriye Ordusu ve DAİŞ çetelerince katledilmiştir. Bizler Kürdistanlı,Türkiyeli, Belçikalı anti-faşist ve barış hareketleri ile birlikte Efrîn halkının sesi olmak için 27 Mart'ta Bürüksel'de olacağız.

Avrupa’daki dört parçadaki Kürdistanlı kurumlar, örgütler, Türkiyeli devrimci, demokratlar, Asuriler-Süryaniler, Ermeniler, Aleviler, Êzidîler, Müslümanlar, Hıristiyanlar, kadın ve gençlik kurumlarının içinde yer aldığı (94 kurum ve örgüt) Efrîn’i Sahiplenme Platformu olarak, Belçika ve dünya Kamuoyuna çağrımızdır:

'NATO'NUN SİLAHLARIYLA KATLİAM YAPILIYOR'

Efrîn'de yürütülen kirli savaşın ve işgal saldırısının asıl sahibi NATO dur. NATO katliamcı Türk devletine verdiği destek, NATO olanakları ve silahları ile Efrîn’de yapılan jenosit savaşında kullanılıyor. NATO’nun Efrîn’deki savaşı durdurmak için tüm Belçikalı savaş karşıtları, barış yanlıları, sendikalar, STÖ’ler, anti-faşistler, siyasetçiler, kadın hareketlerine çağrımız; Efrîn’deki NATO savaşını durdurmak için 27 Mart'ta yapacağımız Avrupa merkezi yürüyüşüne katılmalarıdır.

27 Mart'ta Brüksel'de haklarımızı ve dostlarımızı NATO’yu protesto etmek için düzenleyeceğimiz eyleme katılmaya çağırıyoruz.

Tüm halklarımızı bu kirli ittifakı bozmak için düzenleyeceğimiz yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz."

Efrîn'i Sahiplenme Platformu, 27 Mart'taki yürüyüş ve mitingin saat 12.00'da, Place Rogier Bruxelles'te başlayacağını duyurdu.