19 Mart’ta Cenevre’de süresiz açlık grevi başlıyor

Efrîn’i Sahiplenme Platformu, Efrîn için daha kapsamlı ve derinlikli bir direniş süreceğini belirterek 19 Mart’ta Cenevre’de süresiz açlık grevinin başlayacağını vurguladı.

Efrîn’i Sahiplenme Platformu, “Katliamcı Türk Devleti uluslararası kurumların ve güçlerin gözetiminde Efrin’de halkımıza karşı soykırımcı bir işgal saldırısı yeni aşamaya taşıyor” dedi.

Açıklamada, “Efrin’deki halkımızın ve savunma güçlerinin geliştirdiği destansı Çağın Direnişi tüm Kürdistanlılarda ve dünya insanlığında büyük bir destek ve ortaklaşma geliştirdi” diye belirtildi.

Platform, Efrin askeri ve siyasi güçlerin sömürgeci Türk devletinin sivil katliamını önlemek için geliştirdikleri strateji için “görev ve sorumluluğumuzu artırmıştır” vurgusunda bulundu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Katliamcı Türk devleti Efrin ve köylerinde kalan sivil halka karşı bir etnik temizlik yapmaya başladı. BM, Avrupa Birliği, ABD, Rusya bu katliam karşısında sessiz kalan uluslararası kurumlar ve güçler Rusya ve Türkiye kadar bu katliam ve kirli savaşın ortağıdırlar.

Bizler KCDK-E, Ulusal Birlik ve Efrin’e sahiplenme platformu ve TJK-E olarak tüm dünyadaki Kürdistanlılar ve dostları Efrin’de JENOSIDE karşı daha güçlü ve kesintisiz biçimde direnişimizi ve eylemlerimizi sürdüreceğiz. Efrin şehri ve halkı tam 59 gündür tarihin en büyük direnişini vererek sömürgeci güçlere aman vermemiştir. Büyük direnmenin büyük zaferinin de olacağı bilinciyle dün olduğu gibi bundan sonra da direnerek Efrin’in özgürleştirme sürecinde yerimizi alacağız.

59. günün ardından büyük bir katliamı önlemek ve şehrin yakılıp yıkılmasını engellemek için Efrin halkı/YPG7YPJ/QSD güçleri taktiksel olarak şehrin dışına çıkarak savunmasını sürdürmektedirler. Direnişin bu aşamasında çok daha kapsamlı ve derinlikli, ama çok daha uzun bir direnişin süreceğini bilinciyle kendimizi yeniden örgütleyeceğiz.

Bu temelde Efrin güçleri ve halkının onurlu ve tarihi direnişini görerek daha yüksel bir moral ve motivasyonla sürece yüklenerek zaferi mutlak anlamda kazanacağız.”

“TJK-E, KCDK-E ve Efrin Platformu olarak daha önce yaptığımız planlamayı olduğu gibi hayata geçireceğiz” diyen platform, “Ayrıca 19 Mart 2018 tarihinde Cenevre’de Milletvekili ve belediye eşbaşkanlarını katılımı ile süresiz açlık grevine başlanacaktır” diye noktaladı.