Evi basılan Hedil: Direnişin büyümesi Almanya'yı zora soktu!

Evi basılan Ludwigsburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Lokman Hedil, baskın anını anlattı.

Hedil, halka da çağrı yaparak, "Açlık grevleriyle büyüyen mücadele etrafında ateşi daha fazla gürleştirelim" dedi.

Almanya’nın Ludwigsburg kentinde Ludwigsburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Lokman Hedil, Filiz Çakallık ve ismi öğrenilmeyen bir aktivistin evi sabah polis tarafından basıldı.

'KENDİMİ TÜRKİYE'DE HİSSETTİĞİMİ SÖYLEDİM'

Lokman Hedil, baskın anını şöyle anlattı:

"Eşim kapıyı açtı, beni salona çağırdı, 10-15 polis vardı. Ellerinde savcılık kağıdı olduğunu, arama izni olduğunu söyleyip evi aramak istediler. DKTM'nin Facebook sayfasında Başkan Apo'nun fotoğraflarının olmasını gerekçe gösterdiler. Çocukların odasına, iş arabalarıma kadar aradılar, telefonuma el koydular ama bir şey bulamadılar. Goran Lideri Noşirvan Mustafa ile Önderliğin yan yana olan fotoğrafı, YPG fotoğrafları vardı, onlara takıldılar, ben de bunun yasak olmadığını söyledim.
Polislere kendimi Türkiye'de hissettiğimi söyledim, bu sözüm zorlarına gitti, bir daha bunu söylemememi istediler.

'MÜCADELENİN BÜYÜMESİNİN SONUCU'

Kültürüme sahip çıkan, çocuklarımı bu şekilde büyüten biri olmam ve ulusal kurtuluş mücadelesine yakın olduğum için evimi bastıklarını ama geri adım attıramayacaklarını söyledim.

Baskının Avrupa ve ülkede yükseltilen mücadeleyle ilgili olduğunu söyledim, 'mücadelemiz sizi zora sokmuş' dedim. 'Bunları mahkemede anlatırsın' dediler."

'ERDOĞAN'IN UYKUSU KAÇTI!'

Hedil, Almanya ve Türkiye'nin iş birliğine dikkat çekerek, "Açlık grevi direnişlerinin büyümesiyle korkutma politikasına kalkışıyorlar" derken, halka da şu çağrıyı yaptı:

"Bu baskın, sıradan baskın değildir. Bu mücadele etrafında, açlık grevleriyle büyüyen mücadele etrafında ateşi daha fazla gürleştirelim. Bunların şefi olan Erdoğan'ın uykusunu daha çok kaçırmak için mücadeleyi yükseltelim. Daha sağlıklı, örgütlü hareket etmemiz gerektiğini bir daha gördük. Yüzlerce kişi çalışırsak hepimizin evini basamaz. Çalışmalarımızı büyütmeliyiz."

Polis baskınına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kürdistanlı Kurumlar Federasyonu (FCK) Eşbaşkanı Sait Öztürk, saldırıyı kınadı.