'Su ve Vicdan Nöbeti' 44 gündür kesintisiz sürüyor

Kaz Dağları’nda halkın başlattığı "Su ve Vicdan Nöbeti" 44 gündür kesintisiz devam ederken, eylemciler şirketlerin ellerini doğadan çekene kadar nöbetlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kanada merkezli altın arama şirketi olan Alamos Gold ve yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından yapılması planlanan altın madeni projesine karşı bölgede yaşayanların ve doğal yaşam savunucularının başlattığı "Su ve Vicdan Nöbeti" 44'üncü gününde aralıksız devam ediyor. Kent merkezinden ve çevre kentlerden gelen çok sayıda kişi nöbettekileri ziyaret etti. Nöbetin sürdüğü alana "Alamos Gold Kaz Dağları'ndan defol, 6'ncı şirket Kirazlı'yı terket", "Her yer Kaz Dağları", "Haydi Kirazlı'ya su, toprak ve havamız için" ve "Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser" pankartları asıldı.

Ziyarete gelen halkı bilgilendiren nöbet eylemcileri, Kaz Dağları'nda yapılması planlanan altın madeni projesine ve Alamos Gold'un çevrede yapmak istediği bütün projelere karşı çıkmaları için duyarlılık çağrısı yaptı. Nöbet alanında bir süre daha oturan ziyaretçiler ve nöbet eylemcileri kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Nöbet eylemcileri daha sonra yaklaşık 200 bin ağacın kesildiği şantiye alanının kapısına gitti. Şantiye kapısında sık sık "Havama suyuma toprağıma dokunma" sloganı atıldı. Daha sonra nöbet alanına geri dönen ziyaretçiler ve nöbet eylemcileri burada eylemlerini sürdürdü.

Nöbeti ayrıca Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri de ziyaret etti.