Doğu Kürdistan’da 600 kişi dondurulmuş etten zehirlendi

Doğu Kürdistan’ın Qurwe kentinde, hafta başından bu yana en az 600 kişi dondurulmuş eti tüketiminden dolayı zehirlendi.

Qurwe hastanesi doktorları, hastaları inceledikten sonra tümünün dondurulmuş etten zehirlendiğini belirtti.

Yerel kaynaklara göre hafta başından bu yana en az 600 kişi dondurulmuş et tüketiminden dolayı zehirlendi.

İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletindeki Kalibar kentinde de öğretmenler, kendilerine yönelik satış yapan bir marketten dondurulmuş tavuk eti satı alabilmek için sekiz saat kuyruğa girmek zorunda kalmıştı.

Resmi medyada sık sık rejimin komşu ülkelerden kırmızı et ve daha ucuz dondurulmuş et ithal ettiğini yazıyor. Dondurulmuş et bir zamanlar, rejimin kurucusu Hameney tarafından yasaklanmıştı. Satılan dondurulmuş etin de genellikle son kullanma tarihi geçmiş ve sağlık için tehdit oluşturuyor.

Rejim her ne kadar sorunu ABD yaptırımlarına bağlasa da, eski bir bakan kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamada kırmızı et fiyatlarındaki zamların yaptırımlarla ilgisi olmadığını belirtiyor.

Yahya Al Eşaq, 5 Şubat günü yaptığı açıklamada “Yaptırımlar kırmızı et ihracatlarını içermiyor, o halde kimse pazarda et bulunmamasını yaptırımlarla gerekçelendiremez” dedi.

Ekonomik krizin giderek derinleştiği ülkede, insanlar günlük temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Enflasyon tarihi bir yükseliş gösterirken, alım gücü düştü. Yoksullar ve işsizlerin sayısı her geçen gün artıyor. Mevcut durumda milyonlarca kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor.