YPG şehit düşen 2 savaşçının kimliklerini açıkladı

YPG, Çağın Direnişi'nin birinci aşamasında şehit düşen 2 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı. YPG, "Cûdî ve Hûseyîn yoldaşlarımız, tarihi görev ve sorumlulukları ile halkımızın özgürlüğü için direnişte yerlerini aldılar" dedi.

Halk Savunma Birliği (YPG) Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 2 savaşçıya ilişkin açıklama yaptı.

YPG açıklamasında, “İşgalci ve soykırımcı Türk devleti Rojava Devrimi’nin başlangıcından bu yana binlerce şehidin kanı dökülen toprakları ve Rojava Devrimi’nin kazanımlarını çarpıtmak için çete grupları aracılığıyla ve doğrudan kendilerinin bölgeye yönelik saldırıları devam etmektedir. İşgalci Türk devletinin amacı bölgenin güvenlik ve istikrarını bozmak, insanlarımızı fiziki olarak katletmek ve bunun sonucunda bölgenin demografisini değiştirmektir. Bu yüzden 2018 yılından itibaren işgalci ve soykırımcı Türk devleti doğrudan Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını hedef almaktadır" denildi.

YPG açıklamasında şunlar da belirtildi:

"20 Ocak 2018’de Efrîn’e yapılan işgal saldırısı, 2012’den bu yana güçlerimize ve halkımıza yönelik en ciddi saldırı oldu. İşgalci Türk devleti bu saldırı için tüm imkanlarını seferber etmiştir. APO’cu fedai ruhuna sahip savaşçılarımız ve direnişçi halkımız saldırılara karşı büyük bir direniş göstermiştir. 58 gün süren direnişte cesurca savaşan ve şehadete ulaşan yüzlerce yoldaşımızın mücadelesi sayesinde Efrîn çağın direnişinin destanı oldu. Yoldaşlarımız Cûdî Qendîl ve Hûseyîn Gabar, düşman saldırılarına karşı güçlü bir irade ve mücadele ile Çağın Direnişi’nde yerlerini alan ve kendilerini halkımızın direniş tarihine adını veren iki kahramanımızdır.

Cûdî ve Hûseyîn yoldaşlarımız, tarihi görev ve sorumlulukları ile halkımızın özgürlüğü için direnişte yerlerini aldılar. Her iki yoldaşımız da ayrı kentlerden olmasına rağmen yürekleri halkımızın özgürlüğü ve Rojava Devrimi’nin savunulması için atıyordu. Her iki yoldaşımızın azim ve kararlı mücadele yaşamları, özgürlük mücadelemizin önünü aydınlatacak ve her zaman yönümüz yoldaşlarımıza dönük olacaktır.

Güçlü bir iddia ve kararlılıkla halkımızı ve mücadelemizin temsilcisi olan tüm şehitlerimize bir kez daha sözümüzü yeniliyoruz. Ulusal duruşta ısrarlı olup halk kahramanı olan her iki şehit yoldaşlarımızın ailelerine ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyor ve özgürlük mücadelelerini taçlandırma sözünü veriyoruz"

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

 

Kod:Cûdî Qendîl

Ad Soyadı:Ebdilah Ehmed

Anne Adı: Emîne

Baba Adı: Ehmed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrin Mart 2018

***

Kod: Hûseyîn Gabar

Ad Soyadı: Idrîs Şîmşek

Anne Adı: Gule

Baba Adı: Ebdila

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrin 12 Mart 2018