YPG 5 şehidin kimlik bilgilerini açıkladı

YPG Basın Merkezi Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen 5 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi yayınladığı açıklama ile Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen 5 savaşçının kimlik bilgilerini duyurdu.

YPG açıklamasında savaşçılara ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı:

“Rojava ve Kuzey Suriye devrimi, her geçen gün aralıksız verilen bedeller ve fedakarlıklarla büyümekte ve zenginleşmektedir. Düşmanların meşru olmayan müdahale ve saldırılarına rağmen bir taraftan DAIŞ gericiliğinin ve terörünün başkentinde, diğer taraftan Rojava’nın dört bir yanında Suriye halklarının onur, özgürlük, varlık ve gelecek savaşı devam etmektedir. Kadim Suriye topraklarında halkların düşmanları ve işbirlikçileri ne yapsalar da ezilen halkların özgürlük yürüyüşünü durduramayacaklardır. Tarih bugün Kuzey Suriye ve Rojavayê Kurdistane’da özgürlükçü gençlerin yiğitliğine şahitlik etmektedir. Onlar kuşkusuz şafak aydınlığına akanlara karşı hiçbir duvar ve engelin işe yaramayacağını ispatladılar.

Bu gerçek bugün Rakka’da bir kez daha kahraman savaşçılar şahsında somut bir ifadeye dönüşüyor. Hayatlarıyla mazlumların umudu olan kişiler, şehadetleriyle özgür ve demokratik Suriye’nin teminatı olmaktadır. Bu amaçla yürütülen ve sonuç alarak ilerleyen Rakka’yı özgürleştirme operasyonu ile DIAŞ çeteleri büyük korku ve panik içinde saldırmaktadır. Bu saldırılardan biri 19 Mayıs’ta Şedade’de meydana gelmiştir. Çeteler bomba yüklü araçlarla eş zamanlı olarak saldırı gerçekleştirmiş ve 4 yoldaşımız saldırıları kırmak için kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Sonuç olarak saldırılar kırılmıştır. Fırat’ın Gazabı Hamlesi Tebqa’yı özgürleştirme operasyonunda da bir yoldaşımız şehit düşmüştür.

Halk Savunma Birliği YPG ve Kadın Savunma Birliği YPJ olarak 5 yoldaşımız şahsında tüm devrim şehitlerini ve özgürlük devrimcilerini anıyoruz. Amaçlarını yerine getirme ve yollarını takip etme sözümüzü yeniliyoruz. Başta aileleri olmak üzere tüm Rojava ve Kuzey Suriye halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehitlerin kimlik bilgileri şu şekilde:

Argêş Hesekê

Kod Adı  :Argêş Hesekê

Adı Soyadı  : Mehmûd Tirkî

Ana Adı  : Fitem

Baba Adı  : Giret

Doğum Yeri : Hesekê

Şehadet Tarihi ve Yeri :19 Mayıs 2017, Malihê Köyü, Şedadê

=====

Çekdar Cûdî

Kod Adı  :Çekdar Cûdî

Adı Soyadı  : Raman Hesen

Ana Adı  : Şemsa

Baba Adı  : Hemîd

Doğum Yeri :Hesekê

Şehadet Tarihi ve Yeri :19 Mayıs 2017, Malihê Köyü, Şedadê

=======

Nîdal Hesekê

Kod Adı  :Nîdal Hesekê

Adı Soyadı  : Ebdulhekîm Mele Xelef

Ana Adı  : Xewla

Baba Adı  : Ebdulkerîm

Doğum Yeri : Hesekê

Şehadet Tarihi ve Yeri :19 Mayıs 2017, Malihê Köyü, Şedadê

=====

Şêro Hesekê

Kod Adı  :Şêro Hesekê

Adı Soyadı  :  Muwafaq Eswed

Ana Adı  : Fatma

Baba Adı  : Salih

Doğum Yeri :Hesekê

Şehadet Tarihi ve Yeri :19 Mayıs 2017, Malihê Köyü, Şedadê

=====

Doçka

Kod Adı  :Doçka

Adı Soyadı  : Hesen Mihemed

Ana Adı  : Meryem

Baba Adı  : Hesen

Doğum Yeri :Tebqa

Şehadet Tarihi ve Yeri : 20 Nîsan 2017, Tebqa”