YPG: Türk ordusunun saldırısında 10 Kuvvet Şebi üyesi yaşamını yitirdi

Türk devleti Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarında Raco ilçesinin Gora köyü yakınlarında Suriye ordusuna bağlı Kuvvet Şebi birliklerini (Halk Güçleri) hedef aldı. Yapılan bombardımanda Halk Güçleri üyesi 10 savaşçı yaşamını yitirdi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, şunları belirtti: “İşgalci Türk ordusu ve bağlı çeteler YPG ve YPJ güçlerinin direnişi karşısında ağır darbeler almaktadır. YPG ve YPJ güçleri en son dün Raco ilçesine bağlı Bilîlka köyünde sergilediği direnişte Türk ordusunun onlarca özel kuvvet üyesini öldürmüş ve yaralamıştır. Savaşçılarımız yine köye yönelik saldırıda kullanılan bir helikopteri düşürdü.

İşgalci Türk ordusu yediği bu darbelerin ardından Raco ve Cindirêse bölgeleri ile Şiyê ve Şera ilçelerine yönelik yoğun bombardıman yapmıştır. İşgalci ordu bu saldırılarında Şera’nın Çema köyü ile Cindirêsê’nin Kefer Sefrê köyündeki Suriye ordusuna bağlı Kuvvet Şebi birliklerinin noktalarını hedef aldı. Yapılan bombardıman sonucu Kuvvet Şebi’nin 10 üyesi şehit olurken, 6 üyesi de yaralandı.

YPG’nin Efrîn’deki savaşçıları olarak Kuvvet Şebi komutanlığı ve şehit ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Halkımıza işgalci Türk devletine karşı direniş ve mücadelemizi sürdürme sözü veriyoruz.”