Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

TEV-DEM: Newroz ruhuyla özgürleştireceğiz

TEV-DEM, Türk devletinin işgali altındaki bölgelerin Newroz ruhuyla özgürleştirileceği mesajını verdi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Newroz vesilesiyle bugün yazılı mesaj yayımladı.
Mesajda, “Başta Kürdistan, Mezopotamya ve tüm bölge halklarıyla birlikte özgürlük şehitlerinin aileleri ve onur saflarında direnen YPG-YPJ ve QSD’li tüm savaşçılarımızın Newroz’unu kutluyoruz. Newroz’u baskıya karşı özgürlük mücadelesinin meşalesi olarak yakan Mezopotamya halkları onu zaferin sembolü olarak kutluyor” denildi.

'YENİ YAŞAMIN İNŞA EDİLECEĞİ GÖRÜLDÜ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Newroz ezilen halkların dayanışması, diktatör rejimler karşısında mücadele iradesinin ortaya konulması, inkarcılara karşı varlığın haykırılmasıdır. Halklar Newroz ile Demirci Kawa ile tüm baskıların boşa çıkarılıp yeni bir yaşamın inşa edileceğini gösterdi” ifadelerine yer verildi.
Newroz halkların kutsal bir günü haline gelmiştir. O yüzden bin yıllardır Kürtler dağlardan zindanlara, tüm Kürdistan kentlerinde ve tüm dünyada Newroz’unu kutluyor. Bunu da direnişçilerin işgalciler karşısında verdiği büyük mücadele sayesinde yapıyor."
Açıklamada, başta Efrin, Serêkaniyê, Gire Spî ve Türk devletinin işgal ettiği tüm toprakların 2020 Newroz ruhu ile özgürleşeceği belirtildi.

VİRÜSE KARŞI DUYARLILIK ÇAĞRISI

TEV-DEM, halkın koronavirüse karşı duyarlı olması, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminin perspektifleri çerçevesinde hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.
TEV-DEM, evlerin ve yolların süslenmesi ile damlardan meşale tutuşturulmasının serbest olduğunu kaydetti.