TEV-DEM: Efrîn özgürleşene kadar direniş devam edecek!

TEV-DEM, Efrîn direnişini selamlayarak, "Efrîn, halkı ve tüm bileşenleriyle çağın direnişine her zaman sahip çıkacaktır. Dünya insanlarını uyandıran bu direniş halen devam ediyor ve Efrîn’in güvenli dönüş sağlanana kadar devam edecek" dedi.

TEV-DEM, Efrîn halkının 5 yıldan bu yana Şehba’da sürdürdüğü direnişi selamlayarak, uluslararası kamuoyuna kanton üzerindeki ambargoyu kaldırmaya ve Efrîn’deki işgali sonlandırmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk ordusunun Efrîn bölgesine yönelik saldırısının 5’inci yılı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci Türk devleti ve çeteleri, 5 yıl önce tüm güçleriyle bölge halkını yok etmeye çalıştı. Kirli siyasi ve ekonomik çıkarları nedeniyle Efrîn halkına karşı işlenin suçlara göz yuman uluslararası toplumun sessizliğinden faydalandı. Sonucunda Efrîn faşist ve diktatör sistemlerin politikalarına kurban oldu" denildi.

'KATLETTİLER, TALAN ETTİLER, GÖÇE ZORLADILAR...'

"Ardından Efrîn, başta uluslararası terör listesinde yer alan gruplar olmak üzere terör ve çetelerin merkezi haline geldi" denilen açıklamada, 20 Ocak 2018’de işgalci Türk ordusu, her türlü hava ve kara silahlarını kullandığı ve çok sayıda çetenin katıldığı Efrîn bölgesine yönelik en ağır saldırıyı başlattı. Bölgenin altyapısını ve güvenliğini, halkın irade ve direnişini yok etmek, bölgedeki hayal ve hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla bölgenin demografik yapısını değiştirdi, sömürge evleri kurdu ve ağaçları kesti. Efrîn’in asıl sakinlerinin mallarını, evlerini yakıp yıkıp talan ettiler. Yurttaşlarını kaçırdılar, katlettiler ve göçe zorladılar" diye kaydedildi.

'GÜVENLİ DÖNÜŞE KADAR DİRENİŞ SÜRECEK'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Efrîn, halkı ve tüm bileşenleriyle çağın direnişine her zaman sahip çıkacaktır. Dünya insanlarını uyandıran bu direniş halen devam ediyor ve Efrîn’in güvenli dönüş sağlanana kadar devam edecek.

Şam yönetiminin ambargosu, işgalci Türk ordusunun Efrînli göçmenlere Şehba'da her gün bombalaması ve her iki rejimin yeni anlaşmalarda ısrar etmesi, Efrîn halkının irade ve direnişine karşı şovenist politikalarının boşa çıktığını gösteriyor.

SİYASİ VE ULUSAL GÜÇLERE ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere sivil toplumun tüm kurum ve kuruluşları ile insan hakları ve kamuoyu ile ilgili tüm uluslararası kuruluşları Şam hükümetinin Efrîn'deki çocuklar, yaşlılar ve tüm göçmenlere yönelik ambargosuna karşı çıkmaya çağırıyoruz.

Ayrıca bölgedeki tüm siyasi ve ulusal güçleri, halkımıza ahlaki siyasi pozisyonlarla destek vermeye, ambargoyu kaldırması, Efrin ve işgal altındaki tüm bölgelerde Türk işgaline son vermesi için hükümete baskı yapmaya çağırıyoruz."