TEV-DEM, direnişi büyütmeye ve Efrîn’i özgürleştirmeye çağırdı

TEV-DEM, ulusal güçlere, topluma, kadınlara ve gençlere mücadele ve diplomasiyi büyüterek Efrîn’i özgürleştirme çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Efrîn’in Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilmesinin 5’inci yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, "Efrîn’nin işgali kolay olmadı. Saldırıyı gerçekleştiren Türk devleti ve çeteleri ahlaki, manevi ve maddi yönünden zarar gördü, ahlaksız ve yasadışı işlediği suçlarıyla faşist ve terör zihniyetli bir güce sahip olduklarını kanıtladı" denildi.

'TÜRK DEVLETİ BÖLGEYİ TERÖRÜN MERKEZİ YAPIYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Efrîn’in Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilmesinin üzerinden 5 yıl geçti. Ancak işgalin ve çetelerin sunduğu şey, kültürel altyapının, insani, toplumsal ve tarihi değerlerin darbe ve tahrip edilmesidir. Tarihteki tüm baskıcı diktatörleri yenen Kawa heykeline nasıl hunharca saldırdıklarını herkes biliyor. Bununla işgalci ve çete olduklarını, bölgenin demokratik sistemine karşı olduğunu kanıtladılar.

Türk devleti, bölgedeki bazı devletler ve Katar, Filistin gibi radikal İslam devletleri, Efrîn Bölgesi’ni en tehlikeli ve selefilerin merkezi haline dönüştürdü. Temel amaçları ise burada rahatça hareket etmek ve çeteleri patlamaya hazır bomba olarak kullanmak. Aynı zamanda bölgenin demografik yapısını değiştirmek için teröristleri ve çeteleri Efrîn’e yerleştirdiler.

Ağaç kıyımı, hırsızlık, yağmalama ve insan kaçırma gibi insanlığa karşı ve doğaya karşı işlenen suçların yanı sıra, farklı isim ve kimliklerde yaygınlaşan çeteler, çetelere yardım ve radikal ideolojiyle eğitilmeleriyle birlikte Efrîn’i kendi içinde parçaladılar.

Her parçası yeni radikal nesil ve terörün eğitim merkezi haline geldi.  Bu, uluslararası toplumun gözü önünde yaşanıyor ve ileride insanlık güvenlik ve istikrar açısından gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya kalacak.

'KÜRT KİMLİĞİNİ YOK ETMEK İSTİYORLAR'

Bölgenin güvenlik ve istikrarı işgalciler ve çeteler tarafından hedef alındı, Efrîn'deki çocukların hayatı karartıldı, hakları elinden alındı, kendi dillerinde okumalarına izin verilmedi, Kürtçe isimler yasaklandı. Bu karanlık kültür Efrînli kadınlara da dayatıldı.

Efrîn, bugün büyük bir trajedinin içinde aynı zamanda istikrarsızlık ve güvensizlik oldukça yoğun. İşgalci Türk devleti, 58 günde kahramanlık sayfaları yazan Çağın Direnişi başta olmak üzere halkın iradesine ve direnişine karşı nefretini sürdürmektedir.

'İNSANLIĞA KARŞI SUÇLAR İŞLENİYOR'

Çağın Direnişi, dünya genelinde terör estiren bir orduya sahip olan faşist Türk devletine karşı kahramanlık destanları yazdı. Öte yandan işgalciler Şehba bölgesinde Rus askeri mevzileri ve Şam hükümeti güçlerini olmasına Efrîn halkına karşı soykırım savaşı yürütmeye ve insanlığa karşı suçlar işlemeye devam ediyor.

TEV-DEM olarak bir yanda işgale, diğer yanda Şam yönetiminin ambargosuna karşı kahramanca direnen Şehba’daki göçmenleri ve Efrîn halkının ahlaki ve insani duruşunu, Efrîn içindeki direnişini selamlıyoruz.

Tüm ulusal, siyasi ve toplumsal kültürel güçler, sivil toplum kuruluşları, kadın ve gençlik hareketleri Efrîn'in özgürleştirilmesini birinci gündemlerine almalı, Çağın Direnişi ile dayanışma felsefesiyle mücadele ve diplomatik direnişlerini sürdürmeli, Türk devletinin Efrîn ve Suriye topraklarını işgalini durdurmalıdır. “