Tecride karşı mücadeleyi büyütelim!

Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, İmralı tecridine karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için açıklama yaptı.

Açıklama, faşist Türk devletinin görüşme yasağını 3 ay daha uzattığı yönündeki kararın ardından geldi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Faşist Türk devleti, Önder Abdullah Öcalan’a yönelik vahşi uygulamalarını sürdürüyor. 24 yıldır İmralı Cezaevi’nde ağır tecrit nedeniyle ağır koşullarda yaşıyor. Önderlik ve diğer 3 tutsak Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş û Hamili Yıldırım’ın tüm talepleri 21 ayı aşkın süredir gereksiz bahanelerle reddediliyor.
Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, Önder Öcalan ve diğer tutsaklarla görüşmek için yaptığı başvuruya rağmen, 9 Eylül’de verilen disiplin cezası gerekçe gösterilerek başvurular reddedildi. 9 Aralık’ta cezanın bitti fakat aynı cezadan dolayı aileleriyle görüşememeleri için Önderlik ve diğer 3 tutsağa yeni bir yasak daha verildi. Bursa İnfaz Mahkemesi gerekçe hakkında bilgi vermeden sürekli cezaları yeniliyor.

'İMRALI'DA DESTANSI DİRENİŞ VAR'

Burada önemli bir noktaya da değinmemiz gerekiyor. Hukukçular, akademisyenler, aydınlar ve siyasetçiler dahil tüm özgürlükçü ve demokratların çağrılarına rağmen Türk devleti Önderlik üzerindeki bu haksız tecridi sürdürmekte ısrar ediyor. Uluslararası yasalara göre, Önderliğin ailesi ve avukatıyla görüşme hakkı vardır. Ancak Türkiye, dünyadaki tüm özgürlükçülerin çağrılarına rağmen, Önderliğin bu haklarından yararlanmasına engel oluyor. Böylelikle Türk devleti uluslararası tüm kanun ve yasaları çiğniyor ve kanunları umursamıyor. Türk devletinin buradaki amacı Önderliği yok etmek ve tasfiye etmektir. Ancak İmralı’da büyük bir destansı direnişin olduğu unutulmamalı. AKP-MHP arasındaki anlaşma Türkiye’yi yoksullar için büyük bir zindana çeviriyor. Bu yüzden direniş zorunludur. Kürtler, Türkler ve tüm bölge halkı bu vahşi uygulamalar ve haksızlığa karşı sessiz kalmamalıdır.

Bu bağlamda 2023 yılının tecridin sona ermesi, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması, iyilik, barış ve demokrasinin başlangıcı olması için tüm hukukçular, akademisyenler, aydınlar ve siyasetçilere mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz.”