GÖRÜNTÜLÜ

‘Saldırılara rağmen Kürt halkı kazanacak’

Rojava Özerk Yönetimi Avrupa Sözcüsü Dr. Abdulkerim Omer, "Kürt halkı yeni yüzyılda bütün baskılara rağmen kazanacaktır” dedi.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI DİRENİŞ

Rojava Özerk Yönetimi Avrupa Sözcüsü Dr. Abdulkerim Omer, Türk devletin yeni işgal saldırı ve planlarının, Lozan Antlaşması'yla başlayan soykırım sürecinin bir devamı olduğunu söyledi. 


ANF’ye konuşan Omer, Türk devletinin 100 yıldır Kürt halkının imhasına ve kazanımlarının yok edilmesine çalıştığını belirterek, “Yeryüzünün hiçbir yerinde Kürtlerin statüsünü kabul etmiyor. Bunu yok etmek için entrikalar, planlar ve katliamlar yapıyor” dedi. Rojava Devrimi’ni ortadan kaldırmak için DAİŞ ile ortaklığına, Efrîn ve diğer yerleri işgaline, katliamlarına, nüfus yapısıyla oynamasına işaret eden Omer, şöyle devam etti: “Kürtleri katletmek ve kazanımlarını yok etmek için dünyadaki bütün krizleri fırsata çeviriyorlar. Tek dertleri, Kürtleri yok etmek. Başûr ve Irak hükümetlerini ortak etmek için görüştüler. Bütün pazarlıklar, Kürt kırımını gerçekleştirmek içindir.” 

SONUÇ ALAMAYACAKLAR

Türk devletinin, Kürtlerin örgütlü güç ve statü sahibi olmasına tahammül edemediğini kaydeden Omer, şunları söyledi: “Kürtler dünyada terörizme karşı büyük bir rol oynadı. Kürt kadını, dünyada tanınıyor ve öncü bir rol oynuyor. Kürtlerin dünyada dostları oluştu. Türkiye’de Kürt siyasetini yok etmeye yönelik siyasetleri boşa çıktı. 25 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik bir tecrit uyguluyorlar. Bütün HDP belediyelerine el koydular. Kürt siyasetçilerini hapsettiler. Bütün bunlara rağmen yerel seçimlerde Kürt siyaseti kazanımlarını geri aldı. Erdoğan ve partisi, büyük bir yenilgi yaşadı. Artık Kürtlerin her tarafta güçlü ve kazanımlarına sahip çıktığını görüyorlar. Bunu yok etmek için son şanslarını deneyecekler. İşte yeni bir işgal saldırısı başlattılar. Bundan sonuç almayacaklar. Başaramayacaklar. Kürtler eski Kürtler değildir. Örgütlü bir halktır. Güçleri, siyasetleri ve projeleri var.”