PYD ve Kongreya Star: Rojava Devrimi halkların umududur

Rojava Devrimi'nin 8. yıl dönümünü kutlayan PYD ve Kongreya Star, devrimin halkların umudu, direnişin sembolü ve kadın devrimi olduğunu vurguladı.

Rojava Devrimi’nin 8. yıl dönümünü kutlayan PYD Genel Meclisi, devrimin tüm halklar ve inançlar için umut olduğunu vurguladı. Kongreya Star Koordinasyonu ise Rojava Devrimi’nin bir kadın devrimi olduğunu belirtti.

PYD Genel Meclisi, 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıl dönümü kapsamında yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Rojava Devrimi’nin Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada faşizm ve cinsiyetçilik karşısında insanlık değerlerini koruyan bir devrim olduğu ifade edildi.

Rojava Devrimi’nin tüm halklara ve inançlara aynı mesafede yakın olduğu belirtilen açıklamada, devrimin tek dayanağının demokratik ulus fikri olduğu vurgulandı. Rojava Devrimi’nin faşizm karşısında güçlü bir alternatif olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 19 Temmuz Rojava Devrimi tüm halkların zaferi olduğuna dikkat çekildi.

Türk devletinin işgal saldırıları ile oluşturulan demokratik birliği bozmak istediği dile getirilen açıklamada “Türk devleti Efrîn, Cerablus, Girê Spî ve Serêkaniyê’yi işgal etti. Bu bölgelerde hala insanlık suçları işleyen Türk devleti demografik yapıyı da değiştiriyor. Ancak bu saldırılar karşısındaki direniş devam ediyor. Diğer yandan da DAİŞ’e karşı geliştirilen hamlelerde sürüyor. Rojava Devrimi kendisini “Üçüncü Yol” olarak değerlendiriyor. Kadın ve gençler başta olmak üzere toplumun tüm sınıfları kendisini bu devrimde ifade edebilir” denildi.

Açıklamanın sonunda Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim’inin tüm Suriye için bir örnek teşkil ettiği belirtilerek Suriye’deki karışıklığa çözüm olacak modelin Demokratik Özerk Yönetim olduğunun altı çizildi.

KONGREYA STAR: ROJAVA DEVRİMİ KADIN DİRENİŞİNİN SEMBOLÜ OLDU

Öte yandan 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıl dönümüne ilişkin bir açıklama da Kongreya Star’dan gledi.

Rojava Devrimi’nin yıl dönümünü kutlayan Kongreya Star Koordinasyonu, kadınların öncü olduğu devrim kazanımlarının korunacağının altını çizdi.

Devrimin yıl dönümünün kutlandığı açıklamada, Rojava Devrimi’nin Baas rejiminin asimilasyon, inkar ve imha politikalarına karşı halkların demokratik özgür birlikteliğinin inşası olduğu vurgulandı. Kadınların Rojava Devrimi’nde öncü olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, kadınların kurdukları eşbaşkanlık sistemiyle örgütlenme, siyasi, askeri ve toplumsal gibi tüm alanlarda yer aldığı kaydedildi.

Kadınların Rojava Devrimi’ne damga vurduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İşgalciler karşısında büyük direniş gösteren Arîn, Warşîn, Bêrîvan, Roksan gibi yoldaşlar dünyadaki kadın mücadelesi için sembol oldular. O yüzden bugün işgalciler, Kuzey ve Doğu Suriye’de en çok kadınlara saldırıyor. Ancak Kongreya Star olarak tüm işgalci saldırılar karşısında Rojava Devrimi’nin kazanımlarını koruyacağımıza dair söz veriyoruz” denildi.