Rojava Üniversitesi'nden destek çağrısı

Yeni akademik yılı hazırlıklarını sürdüren Rojava Üniversitesi, akademi camiasına destek çağrısında bulundu.

Eğitime 2016 yılında başlayan Rojava Üniversitesi, yeni akademik eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını sürdürüyor.

20'den fazla bölüm, 210 öğretim görevlisi ve bini aşkın öğrencisi olan Rojava Üniversitesi, yeni akademik yılın hazırlıklarını sürdürürken, Kürt akademisi ve dost çevrelere de akademik destek çağrısında bulunuyor.

Üniversitenin yeni dönem hazırlıklarını Rojava Üniversitesi Eşbaşkanı Dr. Ebdulah Mistefa ve Rojava Üniversitesi Dış ilişkiler Bürosu Sorumlusu Gulistan Sîdo ANF'ye değerlendirdi.

'AKADEMİSYENLER KATKIDA BULUNABİLİR'

Koronavirüs dolayısıyla online eğitime geçtiklerini ve bu süreçte dünyanın farklı üniversitelerinden çok sayıda akademisyenin kendilerine destek olduğunu söyleyen Mistefa, online eğitim sisteminin zorluklarına rağmen kendilerine önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

Online eğitim sistemiyle dersler veren akademisyenlerin kendilerine ciddi tecrübe aktarımında bulunduğunu belirten Mistefa, "Bütün zorluklara rağmen bayağı faydalandık. Ayrıca mevcut duruma daha geniş bir pencereden bakmamız gerektiğinin farkına vardık. Bu temelde bölge dışında yerlerle ilişkilenme ihtiyacımız ortaya çıktı" dedi.

"Dünyanın neresinden olursa olsun online sistemi üzerinden Rojava Üniversitemizin eğitim sistemine katılıp hizmet verme imkanı ortaya çıktı" diyen Mistefa, başta Kürt akademisyenler olmak üzere, dünyanın farklı üniversitelerinde görev yapan akademisyenlere online eğitim sistemi üzerinden kendilerine katkıda bulunma çağrısı yaptı.

Gerekli akademik kadro oluştuktan sonra yeni bölümleri de açacaklarını dile getiren Rojava Üniversitesi Eşbaşkanı Dr. Ebdulah Mistefa, gönüllü akademisyenleri Rojava'ya davet ettiklerini söyledi, gelme imkanı olmayanları ise online eğitim üzerinden Rojava Üniversitesi'ne katkıda bulunmaya davet etti.

'FARKLI TECRÜBELERDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ'

Rojava Üniversitesi Dış ilişkiler Bürosu Sorumlusu Gulistan Sîdo ise salgın sürecinde dünyanın farklı üniversitelerinden birçok akademisyenle iletişime geçtiklerini ve bu akademisyenlerin online eğitim yoluyla kendilerine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Gulistan Sîdo, "Online eğitim sistemini geliştirebilir ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin eğitim tecrübelerinden de faydalanabiliriz" dedi.

Rojava Üniversitesi adına 19 Temmuz'da, bir çağrı ile akademik destek için bir kampanya başlatacaklarını söyleyen Gulistan Sîdo, "Akademisyenlerle internet üzerinden de ilişkiler kurup, projelerimizi birbirimizle paylaşarak geliştirebiliriz" diye kaydetti.