QSD'den Reqa Şehitleri İntikâm Hamlesi

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve İç Güvenlik Güçleri, DAİŞ çetelerine karşı ‘Reqa Şehitleri İntikâm Hamlesi’ başlattı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "DAİŞ çeteleri, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırı ve tehditlerinden faydalanarak son olarak 26 Aralık’ta Reqa’ya saldırdı. 6 savaşçı, Reqa halkını ve mallarını korumak için son terör saldırısında şehit oldu" denildi.

'HEDEF ÇETELERİ YOK ETMEK'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Reqa'yı sözde hilafetinin kilit bölgesi olarak gören terör örgütü, 2017'de yenilgiye uğratıldı. Bu nedenle, yeniden örgütlenmeye çalışan örgüt, bunu bölge sakinlerine şantaj yapmak, bölgenin istikrarını ve yerel halkın huzurunu tehdit eden terör saldırıları gerçekleştirmek gibi tüm terör yöntemleriyle deniyor. Reqa'daki son saldırı ve önceden tahmin edilip önlenen saldırılar, yaşattığı vahşeti kanıtlama girişimdir.

Geçmişte ve Cizre Yıldırımı Operasyon ile eş zamanlı olarak, İç Güvenlik Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri, Fırat Bölgesi’ndeki DAİŞ hücrelerine yönelik özel operasyonlar düzenledi.

Yapılan soruşturmalarda; terör örgütünün yeni çetebaşının, terör hücrelerinin saflarını yeniden inşa etmek, Fırat Bölgesi’nde yeni çetebaşları belirlemek için yeni bir girişimde bulunduğu, bireysel terör saldırılarına dayanan perspektifi değiştirerek toplu terör saldırıları aşamasına getirmek, çetelerinin tutulduğu cezaevlerine saldırmanın yanı sıra terörü reddeden toplumu hedef almak, DAİŞ gruplarının egemenliği altındaki Suriye’nin (Reqa'nın güneybatısında) diğer kırsal bölgelerinde koridorlar açmak ve işgal edilen Girê Spî'nin Silûk bölgesinde çete ve hücrelerini güçlendirmek girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı.
Bu da 2022’de Sinaa Cezaevi’ne saldırı planının devamıdır.
Bu tehlikeli verilere göre, Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) şehitlerimizin intikamı için geniş güvenlik operasyonları ve Ortak Operasyon Merkezi ‘Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi’ni başlattı. Uluslararası Koalisyonun da hava desteği vereceği operasyonun amacı terörist üyeleri yakalamak, iletişim ağlarını çökertmek, olası saldırıları için saklandıkları yerleri yok etmek, silah akışı, çete geçişleri ve işlerini kolaylaştırmak için faydalandıkları her türlü kaynağı kurutmak.
Çarşamba gecesi (25 Ocak) saat 12:00’de başlayan operasyonda, Reqa, Tebqa, Sirîn ve Kerame’de onlarca noktanın yanı sıra gizli yere baskın düzenlendi. Operasyon belirlenen plan ve zamana göre düzenlenerek sonuçlandırıldı. Operasyonun sonuçları daha sonra paylaşılacak.
Şüphesiz DAİŞ’in sözde başkenti Reqa ve son yerinin QSD tarafından yok edilmesi Ortadoğu ve dünyanın güvenliğinin sağlanmasına iyi bir fırsat sundu. Ortak Operasyon Güçleri’nin Cizre ve Reqa’da gerçekleştirdiği son operasyonlar, Baxoz’da terör örgütüne karşı kazanılan zaferin kalıcı olması için güvenlik, yerel ve dünya halkı açısından iyi sonuçlar elde etmek kapsamında yapıldı.
Bu bağlamda, ortak güçler olarak halkımız ve kurumlarımız üzerindeki tüm tehlikelere karşı duracağımızın altını bir kez daha çiziyoruz.”