Reqa Şehitleri İntikâm Hamlesi: 68 çete yakalandı

QSD, Reqa Şehitleri İntikâm Hamlesi güçlerinin 68 DAİŞ çetesini yakaladığını açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Reqa Şehitleri İntikâm Hamlesi Odası güçlerinin, aralarında “Reqa vilayeti valisi” de dahil olmak üzere 68 DAİŞ çetesini yakaladığını duyurdu.

OPERASYONUN DETAYLARI

Açıklamada şöyle denildi:

“Reqa Şehitleri İntikâm Odası Ortak Güçleri, Uluslararası Koalisyon’un hava desteğiyle, hamlenin başlamasının ilk birkaç saatinde, Reqa vilayeti valisi de dahil olmak üzere yerleşim bölgelerinde ve sivil halkın içerisinde saklanan 68 DAİŞ çetesini yakaladı. Bu kişi, terör örgütünün çetebaşı tarafından hücreyi ve örgütü yönetmek, DAİŞ’e bağlı ‘ Xalid bîn El Welîd Tugayı’ ile ilgili konuları yürütmekle görevlendirilmişti. Aynı zamanda 26 Aralık’ta Diri Mahallesi’nde İç Güvenlik Güçleri’nin merkezine yapılan saldırının da sorumlusuydu.

'Etaallah El Misa' isimli terörist ilk soruşturmada, terör saldırılarını yürütüp planladığını, DAİŞ’e ekonomik destek için halka şantaj yaptığını ve terör hücreleri arasındaki iletişim mekanizmasını yönettiğini itiraf etti.

Bölgedeki aşiret ileri gelenleri ve kanaat önderlerinin talebi doğrultusunda, operasyonun ikinci gününde teröristlerin saklandığı olası yerlerde baskın ve aramalar sürdü. Operasyon güçleri bu sabah, Reqa’nın doğusundaki Kerame ve batısındaki Mensûra beldelerinin yanı sıra Sirîn ve Curniyê beldelerinde de arama başlattı.

Operasyon güçlerinin 3 bölgede başlattığı aramaların ilk turunda 8 çete yakalandı. Operasyonda çatışma çıktı ve 2 çete QSD'nin kontrolü dışındaki bölgelere kaçtı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve QSD’nin dün gece başlattığı Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi’ne Uluslararası Koalisyon da hava desteği verdi. Operasyonun amacı başta en tehlikelileri olmak üzere terör faaliyeti yürüten hücrelerin üyelerini yakalamak, hücreler arasındaki iletişim ilişkilerini bozmak, çetelerin saklanabilecekleri yerleri tespit edip yok etmek ve çetelere destek veren merkezleri kurutmak.”