QSD’den operasyon: 2 DAİŞ çetesi yakalandı

QSD, Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi çerçevesinde 2 DAİŞ çetesinin yakalandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada 2 DAİŞ çetesinin yakaladığını duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

“Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi’nde ortak güçler Uluslararası Koalisyonu’n havadan desteğiyle Reqa’daki DAİŞ çetelerinin hücrelerine baskın düzenledi. Baskında terör örgütünün 2 üyesi yakalandı. Terör eylemleri gerçekleştiren bu teröristler aynı zamanda Diriye Mahallesi’nde İç Güvenlik Güçleri’ne düzenlenen saldırıda yer alanları da saklıyordu.

 Îd El Ebid ve Kasir Îdan El Ebid adlı teröristlerin 2016’da DAİŞ’e katıldığı ortaya çıktı. Teröristler, Diriye Mahallesi’nde düzenlenen saldırıda yaralanan DAİŞ çetelerini saklama ve kurtarmaya çalıştığını itiraf etti.  Ehmed ve Kasir adlı çetelerin Reqa valisi ile direkt ilişki halinde olduğu belirlendi.

Bu operasyon, Reqa valisi Etallah El Mîtan’ın yakalanmasından sonra gerçekleşti. Terör örgütü tarafından hücreleri kontrol etmesi için görevlendirilen bu vali “Xalid Bin El Welîd Tugayı” ve Diriye Mahallesi’ndeki saldırılardan da sorumlu.

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi, Fırat Bölgesi’nde DAİŞ çetelerine yönelik operasyonlardan önemli sonuçlar elde ederek devam ediyor.”