Qamişlolular Şengal için yürüdü

Qamişlo'ya bağlı Tirbespiyê ve Girkê Legê'de halk, ‘Şengal anlaşması’ adı altında gerçekleştirilen komploya karşı yürüdü.

Qamişlo kantonuna bağlı Tirbepsiyê ilçesinde, Kongreya Star Merkezi önünde yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte, “Şengal katliamı unutulamaz” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüşte Kongreya Star Yönetimi adına Xaliye Eyub ve ilçe Şeyhleri Meclisi adına Hisen Sade konuştu.

Konuşmalarda, Irak hükümeti ile KDP arasındaki anlaşmanın, Êzidî toplumunun iradesine karşı yapılan komploların devamı niteliğinde olduğu belirtildi. Konuşmalarda, uluslararası toplum Êzidî toplumunu soykırımdan koruması ve geçmişin hatalarını tekrarlaması çağrısı yapıldı.

Yürüyüşün sonunda YBŞ direnişi selamlandı.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’de yüzlerce kişi ilçe merkezinde alanlara çıkarak Şengal’de yaşayan Êzidî halkına yönelik düzenlenen komployu protesto etti

YPG, YPJ bayraklarını taşıyan halk, Şengal anlaşmasını protesto etti.

Şehît Xebat Meydanı’ndan başlayan yürüyüş mitinge dönüşerek devam etti.

PYD Girkê Legê yöneticisi İdris Ehmed, şunları söyledi:

"KDP 2014 yılında Şengal halkına karşı ihanet ederek halkı DAİŞ çeteleri ile yüz yüze bıraktı. DAİŞ insanlık dışı saldırıları ile halka karşı katliam gerçekleştirdi.HPG sayesinde DAİŞ Şengal’den özgürleştirildi ve halk kendi özerk yönetimini kurdu.

“Irak hükümeti ve KDP halkın kazanımlarını ortadan kaldırmak için bir anlaşma yaptılar. Biz buradan Şengal halkına sesleniyoruz; biz onların yanındayız, onları destekleyerek 2014’te yaşananların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz."