PYD: ENKS'nin görüşmesi işgalcilere hizmet eder

PYD, ENKS yetkililerinin Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin sadece işgalci güçlerin siyasetine hizmet ettiğini ifade ettiğini belirtti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, ENKS yetkililerinin Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “ENKS’nin halka çektirilen acı ve zorlukları hiç göz önünde bulundurmadan Türk devletinin Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşme, QSD Komutanlığı’nın Kürt siyasi güçlerinin birliğini hedefleyen girişimlerini olumsuz etkilemektedir. Bu görüşmeyle ulusal birlik inisiyatifinin başarısızlığı hedeflendiği gibi ENKS bir kez daha halkın tepkisiyle karşı karşıya kalmıştır. Kürt halkının artık bilinçli hareket ettiğini ve yanlışları tekrarlayanları asla affetmeyeceğini vurgulamak isteriz” denildi.

Mevcut süreçte işgal alanlarının özgürleştirilmesi için işgalci güçlere karşı ortak tavıra ihtiyaç olduğunu belirten  PYD, ENKS’nin gerçekleştirdiği görüşmenin sadece işgalci güçlerin siyasetine hizmet ettiğini ifade ettiğini vurguladı.

PYO, “Halkımıza, faşist güçlerin gerçekleştirdiği oyun ve komplolara karşı duyarlı olma ve işgal alanlarının özgürleştirilmesi için birliklerini güçlendirme çağrısı yapıyoruz” çağrısında bulunuldu.