Kobanê’nin 3 şehidi sonsuzluğa uğurlandı

Şehit düşen QSD savaşçıları Hesen Ali, Hemze Hesen ve HPG gerillası Emira Musa, Kobanê’de düzenlenen törenle uğurlandı.

Görev esnasında şehit düşen QSD savaşçıları Hesen Ali (Demhat Mêl), Hemze Hesen (Hemze Boxaz) ile Zap’ta şehit düşen YJA Star gerillası Emîra Musa (Arîn Kobanê) için uğurlama töreni düzenlendi.

Yüzlerce kişi şehitlerin cenazesini kentin girişinden teslim alarak, Şehit Dicle Şehitliği’ne doğru harekete geçti.

Şehitlikte yapılan saygı duruşunun ardından PYD Yürütme Komitesi Üyesi Ehmed Şêxo, konuşma yaptı.

Ehmed Şêxo, "Bu şehitler gibi insanlar var oldukça biz asla mağlup olmayacağız ve düşman bizi asla yenemez. Şehitlerimiz faşist Türk devletine karşı kahramanca direndi. Herkesin şehitlerin çizgisini takip etmesi ve onların elde ettiği kazanımları savunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KÜRTLER DÜŞMANLARA KARŞI BİRLEŞMELİ

Şera ilçe Meclisi Eşbaşkanı Letifa Silêman ise Kongra Star adına konuştu. Letifa Silêman,  "Düşman irademizi kırmak istiyor. Ama görüyoruz ki şehitlerimiz her şeyden vazgeçiyor ama düşman ve işgalcilere karşı toprağını ve onurunu korumaktan asla vazgeçmiyor. Düşmanın vahşetini kıracağız ve Kürdistan'ın dört parçasında şehitlerin kazanımlarını savunacağız" dedi.

Şehit Hemze Hesen’in ailesi adına şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyen İbrahim Eqil, "Şehit Hemze, 19 Temmuz Devrimi'ne ilk katılanlardan biriydi. Savaşçı ve devrimciydi. Her yerde toprağını savundu. Büyük bir mücadele yürüttü ve sonunda şehit oldu" şeklinde konuştu.

Şehit Hesen Ali’nin ailesi adına konuşan kız kardeşi de, tüm şehit ailelerine ve yurtseverlere çağrıda bulunarak, "Kürtler düşmanlara karşı birleşmeli" dedi.

Üç şehidin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit Hesen Ali ve Hemze Hesen’in cenazeleri, şehitlerle dayanışma sloganları eşliğinde Şehit Dicle Şehitliği'ne defnedildi.