Kobanê’deki açlık grevi eylemine ziyaretçi akını

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için Kobanê’de Şehit Aile Kurumu öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemi yoğun ziyaretlerle devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve cezaevlerinde artan hak ihlallerine karşı tutsakların 27 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 40’ıncı gününde devam ediyor. Eylemi sahiplenmek amacıyla Kobanê Kantonu’nda Şehit Agit Meydanı’nda üç gündür başlayan dönüşümlü açlık grevi eylemi devam ediyor. 

Eyleme Şehit Aileleri Meclisi üyeleri ile 30 kişi katıldı. Eylemcileri, Baqi Xido Kültür Merkezi, Kevana Zerin Hareketi, Ziraat Bakanlığı, Askeri Meclis, Asayiş, Askeri Hastane üyeleri ziyaret etti. 

‘ÖNDERLİĞİMİZ OLMADAN YAŞAYAMAYIZ’

Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Kevana Zerin Hareketi’nden Zerin Gulçin Hiso, tutsakların eylemini selamladı. Zerin, “Biz buradan cezaevlerinde var olan direnişe katılmak için eyleme başladık. Her yer direniş alanı olacaktır. Önder Apo sayesinde bugün kültürümüzü, ana dilimizi ve geleneğimizi yaşamaktayız. Kültürümüzü yeniden canlandırdık. Kevana Zerin Hareketi olarak aç, susuz yaşayabiliriz. Ama önderliğimiz aramızda olmadan yaşayamayız” dedi.