HPG, Uludere’de şehit düşen 7 gerillayı andı

HPG-BİM, Uludere’de 23 Eylül günü işgalci Türk rejiminin yoğun bombardımanı sonucu hayatını kaybeden yedi gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. Şehit düşenler arasında Botan Eyaleti YJA Star Komutanlığı’nda yer alan Yekbun Hilal da bulunuyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “27 Eylül tarihli açıklamamızda, 22 Eylül günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Kela Memê bölgesinde bir operasyon başlattığını ve 23 Eylül günü Serê Osman alanına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiğini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

Açıklamada, “Gerçekleştirilen bu saldırılarda Botan Eyaleti YJA Star Komutanlığı’nda yer alan Yekbun Hilal arkadaşımız ile beraber 6 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” denildi.

Hayatını kaybeden beş gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Yekbun Hilal
Adı Soyadı: Nazire Kara
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Makbule – Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2019 / Şırnak

Kod Adı: Berxwedan Şoreş
Adı Soyadı: Zerevan Encü
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Nahide – Şevket
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2019 / Şırnak

Kod Adı: Evrim Amed
Adı Soyadı: Ayşe Bayram
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Şehriban – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2019 / Şırnak

Kod Adı: Koçer Sedex
Adı Soyadı: Orhan İnce
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Melike – Mehmetşah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2019 / Şırnak

Kod Adı: Şerzan Kato
Adı Soyadı: Mazlum Duman
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Medine – Şeref
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2019 / Şırnak

Kod Adı: Xwinda Eriş
Adı Soyadı: Zilan İnan
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Ayten – Heci
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2019 / Şırnak

Kod Adı: Yıldız Aşme
Adı Soyadı: Ronar Derweş
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Bese – Hebeş
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2019 / Şırnak

Açıklamada ilişkin gerillaların mücadele yaşamına ilişkin şu bilgiler yer aldı:

“Yekbun Hilal arkadaşımız, 1999’da Kürdistan’ın yurtseverlik duygularının her zaman canlı olduğu Şırnak’ta dünyaya gelmiştir. Çocukluk yılları Botan başta olmak üzere Kürdistan’da birçok bölgesinde yükselen gerilla hareketi dönemine denk gelmiştir. Aynı dönemlerde faşist TC devletinin inkar ve imha saldırılarının yoğun olduğu bir dönem içerisinde büyümüştür. Kürdistan’ın varlık yokluk savaşı verdiği o dönemlerde düşman gerçekliğini gören Yekbun arkadaşımız, 1999 yılında Önder Apo’ya yönelik gerçekleştirilen uluslararası komploya cevap olarak Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Genç yaşlarda saflardaki yerini alan Yekbun arkadaşımız, Önder Apo’nun yılmaz bir militanı olmanın sözünü vermiştir. Birçok gerilla alanında aktif görev yürüten Yekbun arkadaş, genç ve dinamik yapısı ile kısa süre içerisinde yetkin bir gerilla olmuştur. İçinde bulunduğu pratik alanlarda üstlendiği her görevi büyük bir özveri ile yerine getirmiş, kendi emeği ve tecrübesi ile birçok önemli görev yapmıştır. Önder Apo’nun özgürlük felsefesine son derece bağlı olan Yekbun yoldaş, Önderlik çizgisinde taviz vermeden, hareketimize bağlı ve büyük bir fedakarlıkla yürüyen bir arkadaşımız olmuştur. Özverili duruşu ile birlikte çalıştığı tüm yoldaşları için moral ve coşku kaynağı olmuş ve kendi deneyim ve tecrübesini yanında bulunan arkadaşlara aktararak, özgürlük mücadelemizin yarınlara taşınmasına büyük katkılar sunmuştur.

Berxwedan, Evrim, Koçer, Şerzan, Xwinda ve Yıldız yoldaşlarımız Kürdistan’ın farklı şehirlerinde doğmuş ve Kürt halk gerçekliğine yakından tanıklık etmişlerdir. Faşist TC devletinin Kürdistan’da yürüttüğü sömürgeci, soykırımcı savaşa karşı direnişi katılan yoldaşlarımız, Kürt halkına dayatılan soykırım savaşının tüm şiddetiyle sürdüğü bir dönemde gerilla saflarında aktif bir şekilde görev yürüten fedai militanlarımız olmuşlardır. Yoldaşlarımız, her geçen gün özgürlüğe yakınlaşan mücadelemizin bu aşamaya kadar taşınmasına büyük katkılar sağlamış ve bir halkın uğruna canını ortaya koyarak fedai militanlığın gerçek çizgisini tüm dost ve düşmana göstermişlerdir. Büyük amaçlar uğruna yola çıkan kahraman yoldaşlarımız, her zaman zafere bağlı kalmış ve dönem görevlerine sıkıca sarılarak üstün bir başarı ile yerine getirmişlerdir. Tarihten günümüze kadar halkımıza reva görülen katliamlar, ölümler, işkence ve zulümler karşısında düşmana karşı her zaman kin ve öfke duyan yoldaşlarımız, buna karşı “İşgalciye geçit yok” şiarı ile savaşan kahraman yoldaşlarımız olmuşlardır.”

HPG-BİM, “Şehadete ulaşan fedai yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve tüm şehit arkadaşlarımızın şahsında özgürlük mücadelemizi zafere ulaştırmanın sözünü veriyoruz” dedi.