Hesekê’de Türk devletinin saldırılarına karşı yürüyüş

Suriye’nin Geleceği Partisi Gençlik Meclisi, Türk devletinin saldırılarına karşı Hesekê’de yürüdü, "Kazanımları korumak için tüm gücümüzle hazırız" mesajını verdi.

Suriye’nin Geleceği Partisi Gençlik Meclisi, Türk devletinin işgal saldırılarını kınamak amacıyla Hesekê’de eylem düzenledi.

Yürüyüş Hesekê’nin Nasira Mahallesi'ndeki Rêber Apo Parkı'nın önünden başladı. Gençler, Suriye’nin Geleceği Partisi flamaları, "Paris şehitlerimizin ruhuyla Türk işgaline karşı direneceğiz, kazanımlarımıza sahip çıkacağız, demokratik, çoğulcu ve ademi merkeziyetçi bir Suriye inşa edeceğiz" yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüş boyunca Türk devleti kınandı sloganlar atıldı.

Yürüyüş, Çevre ve Belediyeler Komitesi binası önünde mitinge dönüştü. Burada Suriye’nin Geleceği Partisi Gençlik Meclisi Sözcüsü Fereh Salim basın açıklamasını okudu.

'TÜRK DEVLETİ SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR'

Açıklamada, işgalci Türk devletinin, Özerk Yönetim projesini ve bölgesel bileşenlerin bütünlüğünü bozmak amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.

Fereh El Salim, Türk devletinin ulusal güvenliğini korumak bahanesiyle uluslararası sessizliğin ortasında Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı savaş suçları işlediğini söyledi.

Açıklamanın sonunda, "Suriye’nin Geleceği Partisi'nin Gençlik Meclisi olarak, QSD'nin etrafındaki konumumuzu ve toplanmamızı vurguluyor ve halkımızın QSD sayesinde elde ettiği kazanımları korumak için tüm gücümüzle hazırız" denildi.