Hesekê’de HPG gerillası için tören

İşgalci Türk devletinin eylül ayında Medya Savunma Alanları’na düzenlediği bir saldırıda şehit düşen HPG gerillası Ebdulrehim İbrahim (Serhed Rojava) için Hesekê’de tören düzenlendi.

HPG gerillası Ebdulrehim İbrahim, 27 Eylül’de işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları sırasında şehit düşmüştü.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi, Hesekê’nin kuzeyinde yer elan Dawûdiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde İbrahim için tören düzenledi.

Merasime aralarında çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyelerinin de olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Merasimde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile gerilla Ebdulrahim İbrahim’in fotoğrafları ve PYD bayrakları taşındı.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından YPG ve YPJ savaşçıları askeri bir törende bulunurken, ardından Hesekê Askeri Meclisi Sözcüsü Şiyar Hesekê, askeri güçler adına konuştu.

Şiyar Hesekê, “Şehit Serhed Rojava YPG saflarına katıldıktan sonra Kürdistan topraklarını korumak ve özgürleştirmek için HPG saflarına katılmaya karar verdi. Şehit Serhed arkadaşları gibi özgürlük şehitleri kervanına katıldı” dedi.

Şiyar Hesekê, “Bölge halkının güvenlik ve istikrar içerisinde yaşaması, dayanışmanın gelişmesi, Önder Öcalan’ın felsefe ve ideolojisine dayanan demokratik ulus projesi ve halkların kardeşliği projesinin hayata geçirilmesi, şehitlerin amaçlarının gerçekleştirilmesi görevimizdir” diye ekledi.

Hesekê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi yönetiminden Zozan Guli, işgalci Türk devletinin kimyasal silahlar kullandığını hatırlatarak, “HPG gerillaları işgalci Türk devletinin çok yoğun saldırılarında güçlü iradesini şehitlerden ve onlarca yıldır İmralı zindanında mücadele eden Önder Abdullah Öcalan’dan alıyor” diye konuştu.

Zozan Gul, “Düşman 40 yıldır devam eden gerilla direnişinin bitmeyeceğini iyi bilmelidir. Bütün halkların özgürlüğü için mücadele eden savaşçıların mücadelesini kimse ortadan kaldıramaz” diye noktaladı.

Konuşmalar ardından  Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rojda Ehmed, şehit gerillanın şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.