Heco: Türkiye saldırırsa DAİŞ yeniden dirilir

Kuzey ve Doğu Suriye İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Elî Heco, Türk devletinin olası saldırısının, tutuklu DAİŞ'lilerin kontrolünü zorlaştıracağını açıkladı.

Türk devleti, DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğramasının hemen ardından, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal tehditlerini arttırdı. Kuzey ve Doğu Suriye İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Elî Heco, Türk devletinin olası saldırısının bölge ve dünya istikrar ve güvenliğini tehlikeye atacağını açıkladı.

‘TÜRKİYE, DEMOKRASİK ULUS SİSTEMİNDEN KORKUYOR'

Heco, Türk devletinin Özerk Yönetim bölgesi üzerinde planlar kurduğunu ve Osmanlı devletini yeniden diriltmeyi amaçladığını belirterek, “Bu yüzden bölgeyi sürekli tehdit ediyor. Türkiye kendi toprakları ve güvenliğinin tehdit altında olduğunu iddia ediyor ancak Özerk Yönetim’in Türkiye’nin sınırlarında hiçbir hak ihlalinde bulunmadığı herkes tarafından biliniyor. Türkiye’nin tehditlerinin tek sebebi, Demokratik Ulus sisteminden korkmasıdır” dedi.

'DAİŞ YENİDEN TOPARLANIR' UYARISI

DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğratılması ile AKP hükümetine de büyük bir darbenin indiğini belirten Heco, “Türkiye, teröre destek veren ülkelerin başında geliyor. Türkiye, Özerk Yönetim bölgelerindeki güvenlik ve huzuru kendisine tehdit olarak görüyor. Tehditleri ile DAİŞ’in uyuyan hücrelerini harekete geçirerek DAİŞ’i tekrar diriltmek istiyor” diye ekledi.

Heco, Özerk Yönetim bölgelerinin, teröristlerden arındırılmasının ardından güvenli hale geldiğini belirterek, şunları ifade etti:

“Bölgeye yönelik bir müdahale olursa güvenlik riski oluşur ve binlerce tutuklu DAİŞ çetesinin kontrolünü sağlamak zorlaşır. Bu durum DAİŞ’in tekrardan kendini toparlamasına yarayacak. Bu durum bölge başta olmak üzere dünyanın istikrar ve güvenliğini riske atar.”

Sorunların çözümü için diyalog çağrısında bulunan Kuzey ve Doğu Suriye İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Elî Heco, olası bir saldırıya karşı ise kendilerini savunacaklarını vurguladı.