Efrîn işgali 5’inci yılında protesto edildi

Efrîn’in Türk devleti tarafından işgal edilmesi, 5’inci yılında protesto edildi, “işgali sonlandıracağız” mesajı verildi.

Halep Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Efrîn’in Türk devleti tarafından işgal edilmesinin 5’inci yıl dönümü vesilesiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Şêxmeqsûd Mahallesi’ndeki Gençlik Hareketi’nin merkezi önünde başlayan yürüyüş, Eşrefiyê Mahallesi’ndeki Efrîn Parkı’na kadar devam etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin resimleri, YPG ve YPJ bayrakları, “İntikam” ve “Fedai gençliğin ruhuyla işgal yenilecek, Efrîn kurtarılacak” yazılı pankartlar taşıyan gençler adına Genç Kadınlar Birliği üyesi Nadye Yûsif bir konuşma yaptı.

Çağın Direnişi şehitleri şahsında tüm şehitleri anarak konuşmasına başlayan Nadye Yûsif, Efrîn’in 5 yıldır Türk işgali altında olduğunu hatırlatarak, “İşgalden bu yana Türk devleti Efrîn’i ve doğasını talan ediyor. Efrîn her zaman kalbimizdedir ve işgali sonlandıracağız” dedi.

Nadye Yûsif, Şehba ve Şêxmeqsûd'a yerleşmek zorunda kalan Efrîn halkının, direnişini Efrîn özgürleşene kadar devam edeceğini vurguladı.