Efrîn’e İdlib’den getirilen çeteler yerleştiriliyor

Türk devleti ve çetelerinin işgali altında olan Efrîn’e, İdlib’den getirilen çeteler yerleştiriliyor.

Kent halkı Türk devleti ve çetelerinin şiddet, saldırı ve katliamları ile göçe zorlanırken, yerlerine ise İdlib’den getirilen çeteler yerleştiriliyor.

ANHA’nın haberine göre, Türk devleti İdlib’den gelen binlerce çete ve ailesini Efrîn ile köylerine yerleştirdi.

Çetelerin aileleri Cindiresê ilçesinin Dêr Belût, Mela Xelîl ve Hemam köyleri ile Şiyê ilçesine bağlı Senarê, Anqelê, Qermîtliq, Çeqela, Xelîl ve Meimila köylerine; Bilbilê’nin ilçesinin Qurnê, Elî Jaro ve Qestela Xidriya köylerine; Şera’nın Erebcime, Erebwêran ve Dîkmetaş köylerine de çok sayıda çete ailesi yerleştirildi. Diğer yandan çeteler Bilbilê ilçesinde de dağınık şekillerde kamplar kuruluyor.

ÇOK SAYIDA EFRÎNLİ KAÇIRILDI VE KATLEDİLDİ

9 Haziran günü Basûtê köyünde bulunan evinden sebze pazarına çalışmaya giderken kaçırılan Elî Betal Zekî’den (38) haber alınamazken, işgalcilerin katlettiği Reşid Hemid Xelil’in oğlu Mihemed ile Şerefedîn Seydo ve Îbrahim Mihemed Xelîl Ebdo’nun da çeteler tarafından kaçırıldığı ve akıbetlerinin bilinmediği öğrenildi.

Çetelerin, bir hafta önce Cindiresê ilçesinin Keferdelê köyü muhtarı olan Xelîl Mistefa’yı (45), Şiyê’nin Senarê köyünden Zekeriya Hesen Mistefa, Ebdo Mihemed Xilo ve Mihemed Henan Elo ile Mabeta ilçesinin Erebo köyünden ise Elî Mihemed Henîf, Fîras Henan Ezet ve Mistefa Şukrî Yûsiv’ı kaçırdıkları kaydedildi.

Çetelerin Efrîn merkezde Îsa Mihemed Ednan’nın evine ve dükkanını gasp ettiği bildirildi.

Öte yandan işgalci Türk devleti bir başka ülkenin vatandaşını tutuklayıp yargılayarak uluslararası yasaları ihlal ediyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, TC mahkemesi Cindirêsê ilçesinin Celemê köylü nüfusuna kayıtlı Kemîran Xilo Elî’ye (28) 4 yıl hapis cezası verdi.