Efrîn Özerk Yönetimi: Halklar Öcalan'ın fikirleriyle örgütlendi

Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi, uluslararası komployu kınadı, "Öcalan’ın fikirleriyle örgütlenen Kuzey ve Doğu Suriye halkları, tüm dünya için yeni bir proje yarattı" dedi.

Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi, zorunlu göçe tabi tutulan Efrîn halkının kaldığı Berxwedan Kampı’nda basın açıklaması yaparak, 15 Şubat Komplosu'nu kınadı.
Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, "Önder Apo’nun özgürlüğü kadın özgürlüğüdür, halkların kardeşliği barış ve demokrasinin garantisidir” yazılı pankart açıldı.
Açıklamanın Kürtçesi Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Şîraz Hemû, Arapçası ise Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bekir Elo tarafından okundu.

‘ÇÖZÜMÜ ENGELLEMEK İÇİN...'

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın öncülük ettiği Kürt Özgürlük Mücadelesiyle Kürt halkının varlığını garanti altına aldığı belirtildi. Kapitalist devletlerin Kürt halkının yönelik yıllardır gerçekleştirdiği komploların Öcalan’ın fiziki tutsaklığı ile yeni bir aşamaya geçtiği ifade edildi. Öcalan’a yönelik komployla Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümünün engellenmek istendiğinin vurgulandığı açıklamada, kapitalist modernitenin Ortadoğu’da derin bir kriz yaratmak için bölgenin en örgütlü mücadelesini hedef aldığı vurgulandı.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Açıklamada, Ortadoğu merkezli bir üçüncü dünya savaşının yaşandığı ve Suriye’nin bu savaştan en büyük darbeyi aldığı belirtildi. "Önder Öcalan’ın fikirleriyle örgütlenen Kuzey ve Doğu Suriye halkları ise tüm dünya için yeni bir proje yarattı" denilen açıklamada, uluslararası insan hakları örgütleri komplo ve tecride karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağrıldı.