Cizre Fırtınası şehitleri Minbic’te uğurlandı

Ceyş El-Siwar savaşçıları ile Minbic Yürütme Meclisi çalışanları, Minbic’te düzenlenen kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nden geri dönerken trafik kazası sonucu şehit düşen Ceyş El-Siwar savaşçıları Husam Abdullah El-Cuma ve Mihemed Sider ile DAİŞ çetelerinin döşediği mayın patlaması sonucu şehit düşen Minbic Yürütme Meclisi üyesi Mihemed Subhi Zerur Minbic Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen bir kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Minbic kentindeki Fırat Hastanesi’nden alan halk onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Minbic Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mehmûd El-Îdo, şehitlerin özgürlük meşalesi olduğunu belirterek şehitlerle gurur duyduklarını belirtti.

Ceyş El-Siwar komutanlarından Ehmed Sultan (Ebu Erac) da şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Yaşamdan daha değerli bir şey yok. Fakat şehitler Suriye topraklarını DAİŞ teröründen özgürleştirmek için canlarını feda etti” dedi. Ebû Erac Ceyş El-Siwar olarak Suriye’nin tümünü terör ve işgalcilerden özgürleştirmek için her türlü bedeli vermeye hazır olduklarını belirtti.

Demokratik Şemal Tugayı adına konuşma yapan tugay sözcüsü Mehmud Hebib ise, “Şehitler halkın özgürlüğü ve onuru için devrimci harekete katılarak halkı ve ülkesi için canlarını feda etti” dedi.

Minbic Demokratik Sivil Yürütme Meclisi adına konuşan Yasama Meclisi Divanı Ezab El-Ebud ise, “Şehitler ölümsüzdür. Şehitlerin yüzündeki gülümseme halkımızın direnişini anlatıyor. Şehitler olmasaydı kentimizde özgürlük ve toplumsal adalet gerçekleşmezdi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit Aileleri Meclisi ayrıca trafik kazası sonucu şehit düşen Ceyş El-Siwar savaşçısı Ehmed Meridi’nin şahadetini açıkladı.

Törenin sonunda şehit cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde toprağa verildi.