​​​​​​​Şehit Zahid El Hisên son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu şehit düşen QSD savaşçısı Zahid Îd El Hisên, törenle toprağa verildi.

Dêrazor ve Şedadê halkı, QSD savaşçısı Zahid Îd El Hisên’in cenazesini toprağa verdi.

Şedadê ilçesi ve Dêrazor’un kırsal bölgesinden onlarca kişi, Hesekê’nin Şedadê ilçesindeki şehitlikte, 9 Ocak'ta kalp krizi sonucu şehit düşen QSD savaşçısı Zahid Îd El Hisêr’in (Sor) uğurlama törenine katıldı.

Halk, şehidin cenazesini Hesekê’deki Şehit Sariya Hastanesi’nde alarak, Şedadê Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

'HALKIN GÜVENLİĞİ İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER'

Şehitlikte saygı duruşunun ardından konuşma yapan Dêrazor’un Sor Beldesi Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Xeys El Xelef, şehitlerin kanlarıyla fedakarlık ve kahramanlık destanı yazdığına dikkat çekti.

Dêrazor Askeri Meclisi komutanlarından Xidir El Kedro, “Şehit Zahid de tüm arkadaşları gibi halkının güvenliği ve huzuru için canını feda etti. Onun önünde saygıyla eğiliyoruz ve zaferi elde edene kadar yolunu takip edeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Demokratik projenin başarısı için bölge halklarının binlerce şehit verdiğini söyleyen El Kedro, işgalci Türk devleti başta olmak üzere birçok tarafın demokratik projeyi yok etmeye çalıştığını belirtti.

Konuşmaların ardından Şedadê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ayat El Îbrahîm, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti. Şehidin cenazesi annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi.