Şehit Xebat Dêrik yıl dönümünde tören

Girkê Legê ve Dêrik’te şehit Xebat Dêrik için anma töreni düzenlendi.

Girkê Legê ve Dêrik’te YPG ve Öz Savunma Güçleri tarafından Şehit Xebat Dêrik’in şehadetinin 11’inci yıl dönümü vesilesiyle tören düzenlendi.
Dêrik ilçesi Şehit Aileleri Meclisi, şehit Xebat Dêrik anısına ilçedeki Korniş Stadı’nda halk ve sivil toplum kuruluşu üyesi ve kadının katılımıyla tören düzenledi.

'HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Törende konuşan şehit Xebat Derik'in kardeşi Hisên Remedan, "Şehit Xebat, Kürt halkının özgürlüğü ve adaletin tecellisi için mücadele etti" dedi.
Remedan, "Şehit ailesi olarak onun yolunda devam edeceğimize, tüm zorlukların üstesinden geleceğimize ve şehitlerimizin hedeflerini gerçekleştireceğimize söz veriyoruz” dedi.

Konuşmasının sonunda düşmanın bölge halkına yönelik saldırı ve planlarının arttığını dile getiren Remedan, bu nedenle Türk devletinin saldırılarına karşı mücadelelerini yükselteceklerini belirtti ve "Çünkü iradeden korkuyorlar. Savaşçılarımızın ve direnişçilerimizin, bu yüzden hep Kürt halkının kazanımlarını yok etmeye çalışıyorlar” diye ekledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Perwin Yusif de "Şehit Xebat Dêrik, halkı toprağa bağlama ve onu koruma ruhunu yarattı. Yoldaşları ve Önder Abdullah Öcalan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'deki devrim felsefesi, halkın dayanışması, birliği ve iradesiyle herkese örnek olmuş, tüm işgal planları boşa çıkmıştır” ifadelerini kullandı.