Şehit düşen Cin’in cenazesi toprağa verildi

Elkê’de kırsalındaki bombardımanda şehit düşen Basri Cin’in cenazesi Silopiya ilçesinde defnedildi.

CENAZE TÖRENİ

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesi kırsalında 21 Haziran’da Türk ordusu tarafından başlatılan işgal saldırısı sonrası çatışma çıktı. Çatışma sonrası bölge savaş uçakları ve SİHA’lar tarafından bombalandı. Bombalama sonucu 4 HPG gerillası şehit düştü. Cenazeler, Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılırken, tanınmayacak halde olduğu için aileler teşhis edemedi. Bunun üzerine aileler DNA testi için kan örneği verdi.
HPG gerillalarından Basri Cin’in (Brûsk Kato) ailesinin verdiği kan örneğinin uyuşması üzerine dün akşam saatlerinde aile cenazeyi almak için hastane morguna gitti. DNA’nın uyuşmasına rağmen Cin’in cenazesi gece saatlerinde aileye teslim edildi.

 Aile tarafından Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesine götürülen cenazenin dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Ofis Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta defnedildi.  

 BİR CENAZE BEKLETİLİYOR

Aynı çatışma ve bombardımanda Sefer Temel (Rüstem Çekdar Kato), Yılmaz Sala (Kamuran Gever) ve Dilsoz Rojhilat şehit düşmüştü. Temel ve Sala’nın cenazeleri aileleri tarafından alınıp defnedilirken, Rojhilat’ın cenazesi ise Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor.