Özerk Yönetim'den Halep ve Şehba’ya ‘deprem’ yardımı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim, 6 Şubat depremlerinde etkilenen bölgelere yardım göndermeye devam ediyor.

Özerk Yönetim, Mereş merkezli depremlerin ardından "İnsanlık için hep beraber" kampanyası başlatmıştı.

Engellemelere rağmen yardımlarını sürdüren Özerk Yönetim, son olarak Kobanê Kantonundan 2 tır dolusu yardımı, Halep ve Şehba'ya ulaştırmak üzere Minbic’in El Tayihe kapısına gönderdi.

Yardım konvoyunun ulaşmasından önce Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi Sosyal İşler ve Çalışma Komitesi Eş Başkanı Hêlîn Hacim bir açıklama yaptı.

Hêlîn Hacim, "Bir ayı aşkın süredir depremzedelere yardım etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle bağış toplama kampanyasını duyurduk. Bugün de yardımlarımızı topladık ve gönderiyoruz” dedi.

Yardımların gecikmesine neden olan engellere işaret eden Hêlîn Hacim "Bir haftayı aşkın süredir topladığımız yardımları göndermeye çalışıyoruz ama önümüzde yollar kapandı. Bugün afetten etkilenen bölgelere yardım gönderme izni alabildik" diye ekledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 14 Mart’ta Şam hükümetinin Halep'teki depremzedelere yardım ulaştırılmasına engellemesi üzerine, insani yardım konvoyunu El Tayihe kapısından çekmişti.

Şam hükümeti, Özerk Yönetim'in Halep ve Şehba'ya göndermeye hazırlandığı 100 akaryakıt tankerinin geçişini de 9 gün boyunca engellemişti.