Özsüt işçilerine polis saldırdı: Çok sayıda gözaltı var

Özsüt işçilerinin, “Özsüt’tü boykot et” çağrısıyla ödenmeyen maaşlar ve hak gasplarına karşı Kadıköy’de yaptıkları oturma eylemine polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Özsüt kurumsal markasıyla faaliyet gösteren STP Gıda Sanayi Ticaret A.Ş firmasında çalışan işçilerin hak gaspına karşı Kadıköy’de gerçekleştirdiği oturma eylemine polis saldırdı.

12 işçiden ikisinin haklarının verilmemesi protesto etmek için Özsüt Kadıköy Şubesi önünde bir araya gelen işçilere, sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri destek verdi.

İşçiler ellerinde, “Özsüt gaspına son” yazılı pankart ellerinde, Türkiye İş Bankası’nın önünden Özsüt Kadıköy Şubesi önüne kadar yürüdü.

Sık sık, “Haksızlık varsa direniş de var”, “ Özsüt sözünü tut hakkımızı ver”, “ Özsüt işçileri yalnız değildir” sloganlarının atıldığı eylemde, yurttaşlara “Özsüt kafelerini boykot et” çağrısı yapıldı.

Yıllık izinlerini, maaşlarını ve tazminatlarını alamayan işçiler Kerem Girenay ve Cansu Sarya Andaç’ın mağduriyetlerini anlattığı eylemde, söz alan işçilerden Umut Marangoz, Özsüt şirketinin aylardır işçilerin maaşlarını vermediğine dikkat çekti.

İki işçisinin toplam alacağı para miktarının 16 bin TL olduğunu aktaran Marangoz, ancak söz vermesine rağmen şirketin parayı vermemek için oyalama taktiği uygulandığına işaret etti.

İşçiler haklarını alana kadar alanları terk etmeyeceklerini vurgulayan Marangoz, yurttaşlara Özsüt’tü boykot çağrısı yaptı.

Açıklamanın ve konuşmaların ardından Özsüt Kadıköy Şubesi önünde oturma eylemi başlatan işçilere polis saldırdı. Aralarında işçiler Umut Marangoz ve Cansu Sarya Andaç’ın de yer aldığı çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltılara tepki gösteren Kadıköy halkı, hep bir ağızdan, “Polis simit sat onurlu yaşa” sloganını attı. İşçilere destek vermeye gelen Devrimci Parti üyesi Cansu İrem Kelemder’de gözaltına alınanlar arasında.