İşgale karşı binler Sêmalka Sınır Kapısı’na yürüdü

Dêrik’te bir araya gelen binlerce kişi, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı Sêmalka Sınır Kapısı’na yürüdü.

Dêrik, Girkê Legê, Çilaxa ve Til Koçer’den binlerce kişinin katıldığı bir eylem ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile Güney Kürdistan hükümetinin saldırılara karşı sessizliği protesto edildi.

Sêmalka Sınır Kapısı’na yürüyen kitle, “Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline hayır” yazılı pankart taşıdı. Sık sık işgal ve Güney Kürdistan hükümetinin sessizliğini kınayan sloganların atıldığı yürüyüş ardından Sêmalka Sınır Kapısı’nda ise bir miting yapıldı.

Mitingde bir konuşma yapan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Perwîn Yûsif, “Kürdistan dağları, Kürtlerin ana yurdudur. Türk devletinin buraları işgal etmesine müsaade edilemez” dedi. Güney Kürdistan hükümetinin ise menfaatleri doğrultusunda işgal saldırılarına sessiz kaldığını belirten Yûsîf, bölge hükümetinin Türk devleti ile kurduğu kirli ilişkilere tepki gösterdi.

Dêrik Bölge Meclisi Eşbaşkanı Abdulrehîm Mihemed ise Kürt halkına düşmanlık yapan güçlere karşı mücadelenin yükseltileceğini vurguladı. Türk devletinin Efrîn başta olmak üzere farklı halk ve inançlara yönelik saldırılarına dikkat çeken Mihemed, dört parça Kürdistan’da halkın Türk devletinin işgal saldırına karşı direnmesi gerektiğini söyledi.

Eylem, zılgıt ve sloganlar eşliğinde sona erdi.