İşgalciler yoğun bir şekilde saldırıyor

İşgalci Türk devleti Til Temir, Girê Spî ve Eyn İsa köylerine yoğun saldırılarda bulundu, en az üç kişi yaralandı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, akşam saatlerinden itibaren Kuzey ve Doğu Suriye/Rojava’da bir çok yerleşim birimine yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

Yerel saatle 23.20 sıralarında Til Temir’in Um El Kêf köyü saldırının hedefi oldu.

Eş zamanlı olarak Girê Spî’nin Hûrîyê köyü, Eyn İsa’nın Dibis köyü ve Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Mezin köyü bombalandı.

Aynı dakikalarda Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Merenaz, Malikiyê ve Şewarxa köyleri ile Girê Spî’nin Evdîkoy, Kopîrlîk, Erîda ve Bîrkino köylerine saldırı gerçekleşti.

Saat 22.30 sıralarında Girê Spî’nin Erîda, Evdîkoy, Kopîrlîk ve Bîrkino köyleri bombalandı. İşgalcilerin bu bölgedeki saldırılarında sivillere ait evleri ve Suriye rejim güçlerinin konuşlandığı noktaları hedef aldığı öğrenildi.

Yerel saatle 19.30 sıralarında, Eyn İsa’ya bağlı Mişrefa ve Şergirat köyleri hedef alındı. Ağır silahlarla gerçekleşen saldırıda, buğday ambarının da havanlarla bombalandığı bildirildi. İlk bilgilere göre en az 3 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Türk devleti hemen her gün sistematik bir şekilde Kuzey-Doğu Suriye/Rojava’da sivil yerleşim alanlarını bombalıyor. 9 Ekim 2019’da başlayan yeni işgal saldırılarından bu yana yüzlerce sivil hayatını kaybederken, yüzbinlerce kişi evlerini terk etmek zorlandı.