GÖRÜNTÜLÜ

İşgalci Türk ordusu Asuri köyü ve kilisesini bombaladı

Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal ve ilhak saldırısını sürdüren Türk ordusu Hristiyan inancına mensup Asuri köyü olan Mîska’yı hedef aldı. Saldırıda köyün kilisesi de isabet aldı.

TÜRK ORDUSU KİLİSE BOMBALADI

İşgalci Türk ordusu Metîna bölgesine yönelik bombardımanı sırasında bir Asuri köyü olan Mîska’yı da hedef aldı. Saldırıda köyün kilisesi de vuruldu. 

İşgalci Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’nı ve özellikle de Metîna bölgesini son süreçte yoğun bir biçimde bombalıyor. Gerçekleşen bu bombardımanlar sonucunda Metîna bölgesindeki Mîska, Dergelê ve Bazê köylerinin arazisinde büyük yangınlar meydana geldi. 

Bölgeden gelen son görüntüler, Hristiyan inancına mensup olan Asuri halkının Mîska köyünün Türk ordusu tarafından bombalandığını gösteriyor. 

Türk ordusunun bu köyü boşalttırmak için önce tehdit ettiği, daha sonra da bombalayarak köy halkını bölgede yaşayamaz hale getirdiği belirtiliyor. Yıllardır Medya Savunma Alanları’nda savaş suçu işleyen Türk ordusunun, Mîska köyüne yaptığı bu bombardımanlarla hem bölgenin doğasını ateşe verip yakarak doğayı katlettiği, hem bölge halkının canını hiçe sayarak yerleşim yerini bombaladığı hem de kutsal bir ibadethane olan kiliseyi bombaladığı görülüyor. 

KDP ortalık ettiği ve Türk ordusunun bu savaş suçları, farklı uluslararası ve bölgedeki medya kuruluşları tarafından da belgelenip kamuoyunun bilgisine sunulmuştu.