YNK Sözcüsü Pîre: Çirkin senaryolar seçimlerin ertelenmesi içindir

Başûr ve Irak İçişleri bakanlıklarının Başûr kentlerindeki yangınlarla ilgili suçlamalarına yanıt veren YNK Sözcüsü Seedî Ahmet Pîre, “Yapılanlar, seçimlerin ertelenmesi için bahane yaratma çabalarıdır” dedi.

YNK Sözcüsü Seedî Ahmet Pîre, Başûrê Kurdistan ve Irak İçişleri bakanlıklarının suçlamalarına ilişkin akşam saatlerinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Seedî Ahmet Pîre, YNK olarak halkın dükkanlarının yakılmasını kınadıklarını belirterek, olaylara ilişkin soruşturma talep ettiklerini belirtti.

KDP SEÇİMLERDEN KORKUYOR

KDP’nin yaşadığı iç çatışmalara değinen Pîre, şöyle devam etti: “KDP’nin yaşadığı iç çatışmalar, Kurdistan Bölgesi Parlamentosu seçimlerinin sekteye uğratacak bir senaryodur. Bu tarz kirli iddialar, parlamento seçimlerinin ertelenmesi için ortaya atılıyor. KDP seçimlerden korkuyor ve seçimlerin gerçekleştirilmesini istemiyor.”

KDP’nin, çarşı ve pazarların yakılmasını kendi seçim propagandasına çevirdiğine işaret eden Seedî Ahmet Pîre, “Çünkü biz YNK olarak seçimlerin ertelenmesini kabul etmedik. Bu nedenle KDP bize karşı çirkin ve kötü niyetli senaryolar oluşturuyor” dedi.

BERWARÎ BALA’YA 300’DEN FAZLA DAİŞ ÇETESİ YERLEŞTİRİLDİ

Berwarî Bala bölgesine 300’den fazla DAİŞ çetesinin konuşlandırıldığına dikkat çeken Seedî Ahmet Pîre, sahte rapor ve şikayetlerle Silêmanî’nin Türk devletine kurban edilmek istenildiğini vurguladı.

İÇ SAVAŞA DEĞİL SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUZ

Pîre, “Bugün Irak İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin, ismini açıklamadığı bir gücü yerleştireceklerinden bahsetmesi bizde endişeye neden oldu. Ancak Kurdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı da bu suçlamaları farklı bir dille doğruladı. Bizler iç savaşa değil, seçimlere hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Pîre, “Daha önce seçimlerin ertelenmesi için bizimle müzakere yapılmak istendi. Biz bunu reddettik. Şu anda yapılanlar, seçimlerin ertelenmesi için bazı bahaneler yaratma çabalarıdır” diye konuştu.