Çelê’den ‘özel savaş politikalarının ürünü olan etkinliklere katılmayın’ çağrısı

Çelê’de Türk askerlerinin çocukları taciz etmesine tepki gösteren DEM Parti İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, halkı “Festival adı altında yapılan fakat özel savaş politikalarının bir aracı olan bu etkinliklere katılmamaya” çağırdı.

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI

Hakkari Valiliği tarafından "Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" adı altında Çelê (Çukurca) ilçe merkezinde düzenlenen konserde, 2 çocuk Türk uzman çavuşları tarafından taciz edildi. Konsere katılan gençler, yaşları 16-17 arasında değişen çocuklara cinsel tacizde bulunan askerlere müdahale etti. Konuya ilişkin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çelê (Çukurca) İlçe Örgütü ve Tevgera Jinên Azad (TJA) açıklama yaptı. Parti binası önünde yapılan açıklamaya DEM Parti Colemêrg milletvekilleri Öznur Bartın, Onur Düşünmez ile çok sayıda kişi katıldı. 

‘ÖZEL SAVAŞ TAKTİĞİDİR’

DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, yaşananların münferit olmadığını, aksine sistematik bir “özel savaş taktiği” olduğunu belirterek, “Kolluk kuvvetlerinin karıştığı yüzlerce suç yetkililer tarafından gizlendi, gizleyemediği durumlarda cezasızlık politikası uygulandı. Halkın geçim kaynaklarını bitme noktasına getiren kişiler şimdilerde şenlik ya da festival adı altında göz boyamaya çalışıyor. Yılın 364 günü yasakladıkları alanları bir günlüğüne açıp kendi reklamlarını yapıyorlar. Hakkari halkı yoksulluk çekerken bu festivallerde milyonlarca lira yandaşlara ihaleler yoluyla dağıtılıyor, kamu kaynakları çarçur ediliyor” dedi. 

Seçimlerde halkın iradesini gasp etmek için kaçak seçmen olarak taşınan “güvenlik” personelinin bu festivallere katılıp pervasız şekilde halkı rahatsız ettiğini hatırlatan Hümeyra Armut, “Çocuk yaşta kişileri taciz etmekten çekinmiyorlar. Halkımızın iradesini yok sayıp en demokratik haklarını gasp edenler yine halkımıza her türlü kötülüğü yapmayı kendilerine hak olarak görüyorlar. Halkımıza yönelik bu davranışlarda bulunan kişiler ise göstermelik olarak soruşturmaya uğruyor fakat sürecin sonunda hiçbir ceza ile karşı karşıya kalmıyor, hatta sırtları sıvazlanarak teşvik ediliyorlar” ifadelerini kullandı.

‘ETKİNLİKLERE KATILMAYIN’

Colemêrg halkına çağrıda bulunan Hümeyra Armut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Festival adı altında yapılan fakat özel savaş politikalarının bir aracı olan bu etkinliklere katılmamaya davet ediyoruz. Çünkü bu etkinlikler aynı zamanda Kürtlerin kadim kültürünü yok etmeyi amaçlayan asimilasyon araçları olarak kullanılmaktadır. Kültürümüzü yok eden, halkımızın değerlerini hiçe sayan, insanların taciz edilmesine araç olan bu etkinliklerin şehrimizde bir daha yapılmaması için DEM Parti olarak her alanda mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Halkımızın onuruyla oynayabileceğini düşünen ve diz çöktürmek isteyen zihniyete karşı hakikati dile getirmekten ve dayanışmamızı büyüterek her koşulda bu kötülüklere karşı durmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.