İdlib'de çatışma, Türk yetkililerden tehdit var

Halep'in batısı ile İdlib'in doğusunda çeteler ile rejim güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Türk ordusu bölgeye askeri sevkıyatını dün gece de sürdürdü. Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Diplomasi olmazsa gerekli adımlar atılacak" dedi.

İdlib'in doğusu ile Halep'in batı kırsalında işgalci Türk devleti destekli çeteler ile Suriye rejim güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Türk ordusunun tank, top ve obüs gibi ağır silahlarla destek verdiği çeteler ile Rusya destekli Suriye rejim güçleri arasındaki çatışmalar yaşanıyor.

Dün de bölgede yaşanan çatışmalarda çeteler, Suriye ordusuna ait bir helikopteri düşürmüş, rejim güçleri de Türk ordusuna ait bir tankı imha etmişti. Suriye rejim güçleri dün gece Halep'in batısındaki Urm el Kubra kasabasını kontrol etmişti.

Diğer yandan Türk ordusu, İdlib'e askeri yığınak yapmaya devam ediyor. Dün gece yaklaşık 80 araçlık bir askeri konvoy Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden İdlib'e giriş yaptı.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib gündemiyle pazartesi günü bir heyetin Rusya'ya giderek, görüşmeler yapacağını söyledi. Çavuşoğlu, "Diplomasi olmazsa gerekli adımlar atılacak" dedi.