GÖRÜNTÜLÜ

18. Zilan Kadın Festivali sona erdi

18. Zilan Kadın Festivali, müzik ve govend gruplarının gösterisi ardından atılan “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

18. ZİLAN KADIN FESTİVALİ

Almanya Kürt Kadınlar Birliği tarafından “Bi Jin, Jiyan Azadî, Ber bi Şoreşa Jinê” şiarı ile düzenlenen Zilan Kadın Festivali, yapılan konuşmalar, folklor gösterileri ve müzik dinletilerinin ardından sona erdi.

Zilan Kültür Festivali’nde bir konuşma yapan Şengal Kadın Birlikleri YJŞ Komutanı Hêza Şengali, festival katılımcılarını selamlayarak, “Şengal halkının ve Şengal dağlarının selamını size getirdim. YJŞ adına Zilan Kadın Festivali’ni kutluyorum. Kurdistan dağlarında HPG ve YJA Star gerillalarının mücadelesini ve direnişini selamlıyorum. 2014 yılında ihanet çizgisi, Êzidî toplumunu sahipsiz ve savunmasız bıraktı. Êzidî toplumu düşmanla baş başa, savunmasız kaldı. Êzidî toplumun yardımına ve savunmasına Kurdistan dağlarından HPG ve YJA STAR gerillaları geldi. Direniş ve mücadele sonucu Şengal’de öz savunma güçleri kuruldu. Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) bugün Şengal halkını ve Şengal dağlarının savunmasını yapıyor. Bugün Zilan’ın direniş çizgisinde Êzidî toplumu kendini savunuyor ve yaşamını inşa ediyor” diye konuştu.

Şengalî’nin konuşması sonrası, Güney Amerikalı ekolojist Lolita Chavez doğayla iç içe yaşamı simgeleyen bir gösteri yaptı. Lolita Rexishnan, topraklarının işgalinden önce doğayla iç içe kültürel yaşamı simgeleyen sunumundan sonra elinde Jin Jiyan Azadî yazılı flamayı taşıyarak, festival katılımcılarını selamladı.

Festival, müzik ve govend grupların müzik dinletisi ile devam ederken, alanda bulunan kadınlar coşkulu halaylar çekti. Festival atılan “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sonlandırıldı.