İstanbul'da ‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemi: Tecride karşı mücadelemiz sürecek

İstanbul'da tutsak yakınları öncülüğünde düzenlenen "Özgürlüğe Ses Ver" eyleminde konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, tecrit politikalarına karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle cezaevlerinin dışında tutsak yakınları öncülüğünde başlatılan "Özgürlüğe Ses Ver" eylemi devam ediyor.

İstanbul'daki eylemde, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de yer aldı. "Toplumsal barış ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartı taşınırken, katılımcılar Kürtçe ve Türkçe "özgürlük yürüyüşü" yazılı önlükler giydi.

Her hafta Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleştirilmek istenen eyleme bu hafta da polis izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya geldi.

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, eylemin önemine dikkat çekerek, “Cezaevlerinde birçok yoldaşımız direniş gerçekleştiriyor. Tecridin kaldırılması, özgürlüklerin, barışın ve demokrasinin sağlanması açısından bu eylemler çok önemli. Tecrit politikası sadece cezaevlerindeki siyasi tutsaklara değil, ülkenin her alanına yayılmış durumda” dedi.

Tecride karşı her alanda mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen Akın, “Tecrit insan haklarına ve anayasal sisteme aykırı bir uygulamadır. Bu anlayışa karşı Meclis’te ve sokakta direnişimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Akın’ın konuşmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Eylemde "Bijî berxwedana zindanan", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Selam selam, zindanlara bin selam" ve "İçerde dışarda tecridi parçala" sloganları atıldı. Oturma eylemi, alkışlarla sona erdi.