YPJ’li Delîla Cûdî şehit düştü

YPJ Genel Komutanlığı, Delîla Cûdî'nin (Zozan Kartal) 13 Haziran'da geçirdiği kaza sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

ŞEHİT DELÎLA CÛDÎ

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, Delîla Cûdî'nin (Zozan Kartal) 13 Haziran'da kaza sonucu şehadete ulaştığını duyurdu.

Açıklamada Delîla Cûdî’nin (Zozan Kartal), Silopiya'da doğduğu ve yurtsever bir ailede büyüdüğü; Kobanê'nin DAİŞ çeteleri tarafından kuşatıldığı ve Kürt halkının soykırımla karşı karşıya kaldığı 2014’te devrime katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Delîla Cûdî’nin devrim yürüyüşüne ilişkin şu ifadeler kullanıldı: “Devrim savaşçısı olduğu andan yaşamının son anına kadar devrimin savunulması için mücadele etti. Reqa'nın özgürleştirilmesinde ve DAIŞ çetelerine karşı yürütülen direnişe damgasını vurdu. Mücadeleye genç yaşta katılan ve yaşamını ülkesine adayan yoldaşımız Delîla, coşkusu, heyecanı ve yüksek enerjisiyle hayata yön verdi. Kendini askeri alanda geliştirdi ve güçlü karakterini her zaman ön planda tuttu. En büyük hayali ülkesinin çocuklarının huzur içinde yaşamalarını gerçekleştirmekti.”

YPJ Genel Komutanlığı ve şehit Delîla Cûdî’nin yoldaşları olarak daima şehitlerin hedef ve hayallerine bağlı kalacakları vurgulanan açıklamada, “Şehitlerimizin anıları her zaman mücadele yolumuzu aydınlatacaktır. Şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, demokratik ve özgür bir sistem için daima çalışmaya ve mücadele etmeye söz veriyoruz” denildi.

Şehidin kimliğine ilişkin ise şu bilgiler verildi:

 

“Adı Soyadı: Zozan Kartal

Kod Adı: Delîla Cûdî

Anne Adı: Fatma

Baba Adı: Abdullah

Şehadet Tarihi: 13 Haziran 2024