Yeni gerillalardan özgürlük savaşını büyütme çağrısı

Türk devletinin soykırım politikalarına cevap vermek amacıyla gerillaya katılan ve eğitimlerini tamamlayan 20 genç, Kurdistan’ın sömürülmesine karşı özgürlük savaşını büyütmeye çağırdı.

Gerilla saflarına katılıp eğitimlerini tamamlayan 20 Kürt genci, Kürt halkına, gençlerine ve kamuoyuna çağrıda bulundu.

Gençler, yaptıkları açıklamada, Kurdistan’ın yurtsever gençleri olarak işgalci Türk devletinin her türlü soykırım politikasına karşı, aynı zamanda PKK’nin 46’ıncı yılını pratik olarak selamlamak amacıyla gerilla saflarına katıldıklarını belirtti.

'ÖZGÜRLÜK SAVAŞINI BÜYÜTMEK İÇİN SAFLARA'

İşgalciliğin ancak güçlü bir mücadele ile sonlandırılabileceğini vurgulayan gerillalar, şunları vurguladı: “Türk devletinin özel savaş yalanlarına karşı buraya gelişimiz, her Kürt gencinin kendisine örnek alması gereken bir duruştur. İşgalcilik, her şeyden önce ancak gerilla saflarındaki güçlü bir mücadele ile sonlandırılabilir. Bu yüzden de Kurdistan’ın tüm genç kız ve erkeklerine çağrımız; gelip gerilla saflarına katılmalarıdır. Bizler hep birlikte Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştirelim, ülkemizi ve halkımızı ezilmekten kurtaralım. Çünkü Kurdistan bir sömürgedir, askeri sömürgedir. Bu yüzden de Kurdistan’ın kurtuluşu ancak PKK saflarındaki askeri mücadele ile mümkündür. Bunun öncülüğü ve sorumluluğu kuşkusuz herkesten önce Kurdistan’ın genç kız ve erkeklerine aittir. Onlar da iyi bilmektedir ki; gerilla saflarına yapılan her katılım, kan döken düşmana karşı bir darbedir. Bundan dolayı, gelin hepimiz özgürlük savaşını büyütelim ve başaralım.”