YBŞ şehidi intikam yeminleriyle uğurlandı

SİHA saldırısında şehit düşen YBŞ savaşçısı Mecdel Hasan Xelef Xelîl’in uğurlanma töreninde konuşan Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Nayîf Şemo, “73 Erdoğan geldi geçti, ancak hiçbiri Êzidî halkının iradesini kıramadı. İrademiz eskisinden daha güçlüdür” dedi.

ŞENGAL'DE CENAZE TÖRENİ

İşgalci Türk devletinin Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA) Tilizer’in Rezka köyünde bulunan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) noktasına saldırı düzenlemesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede şehit düşen YBŞ savaşçısı Mecdel Hasan Xelef Xelîl’in cenazesi, askeri tören ve dini vecibelerin tamamlanmasının ardından Şengal’deki Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliğine götürüldü.

Cenaze törenine, YBŞ-YJŞ savaşçıları, Şengal Özerk Yönetimi ve kurumları ile Şengal halkı katıldı. YBŞ bayraklarının taşındığı törende sık sık ‘Şehîd Namirin’ ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganları atıldı.

YBŞ Komutanlığından Qendîl Miho, şehidin ailesine baş sağlığı dilediği konuşmasında Türk devletinin Şengal ve savaşçılarına yönelik saldırılarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, şunları ifade etti: “Mecdel arkadaş, YBŞ içinde mücadelesiyle tanınan bir arkadaştı. 24 saat boyunca halkını korumak için mücadele etti. Şengal’e sahip çıkan ve düşmanın Şengal’e yönelik saldırılarını engelleyen herkesin düşman tarafından hedef alındığını biliyoruz. Mecdel arkadaş da bu nedenle hedef alındı.”

Qendîl Miho, Şehit Mendel’in çizgisinin takipçisi olacak binlerce Êzidî gencinin olduğunu belirterek; “Türk devleti arkadaşlarımızı şehit ederek bizim irademizi kıracağını düşünüyorsa yanılıyor. Bizler Şehit Mecdel’in çizgisinde yürümeye devam edeceğiz. Mecdel arkadaşın intikamını almak bizim görevimizdir” dedi.

73 ERDOĞAN GELDİ GEÇTİ, ÊZIDÎ HALKININ İRADESİ KIRILMADI

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Nayîf Şemo da insan hakları kurum ve kuruluşlarına faşist şef Erdoğan’ın saldırılarını durdurma çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “Dün Êzidî halkından biri daha hedef alınarak şehit edildi. Şehit Mecdel, Dayê Zero’nun ailesindendir. Dayê Zero’nun ailesi, 74’üncü fermanda ortaya koyduğu emek, mücadele ve direnişiyle tanınmaktadır. Êzidî öncüleri hedef almak, Êzidî halkı ve inancını yok etmeyi amaçlamak demektir. Bu da Êzidî soykırımı ve Şengal’in insansızlaştırılması anlamına gelmektedir. Bu saldırılarla Êzidî halkının iradesini kırmaya çalışıyorlar. Erdoğan ve ortağı Barzani’nin hedefi ve hayali budur. Erdoğan ve Türk devleti şunu çok iyi bilmelidir ki; 73 Erdoğan geldi geçti, ancak hiçbiri Êzidî halkının iradesini kıramadı. Bu kadim inancı yok edemedi. İrademiz eskisinden daha güçlüdür. Kendilerine insan hakları savunucusu diyenler Erdoğan’a bir an önce dur demelidir. Şengal Özerk Meclisi olarak Şehit Mecdel’in ailesi, yakınları ve aşiretine baş sağlığı diliyoruz. Bijî Serok Apo, Şehîd Namirin!”

Son olarak Şehit Mecdel’in ailesi adına Şengal Aşiretler Konseyi Üyesi Şêx Şemo, konuştu. Şêx Şemo,  şehitlerin çizgisinde yürüyeceklerini vurgulayarak, “DAİŞ’li Erdoğan ve ortakları dün Mecdel arkadaşı hedef aldı. Mecdel arkadaşın ailesi yurtsever bir ailedir. Geçen sene bu vakitlerde Şehit Mecdel’in amcası Kemal arkadaş da şehit düştü. Şehîd Namirin!” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kitle sloganlar ve intikam yeminleri eşliğinde Şehit Mecdel’i son yolculuğuna uğurladı.