YBŞ: Mecdel Hesen yoldaşımız şehit düştü

YBŞ, işgalci Türk devletinin saldırısında Mecdel Hesen Xelef Xelil isimli savaşçısının şehit düştüğünü duyurdu.

İşgalci Türk devletine ait insansız ve silahlı savaş uçağı (SİHA) tarafından dün akşam saatlerinde bir saldırı düzenlendi. Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

YBŞ, bir savaşçılarının şehit düştüğünü duyurdu.

 YBŞ’nin açıklamasında şöyle denildi:

“08.03.2024 günü saat 17:30’da Rezka köyünde işgalci Türk devleti tarafından güçlerimize hava saldırısı gerçekleştirildi ve bu saldırının sonucunda Mecdel Hesen Xelef Xelil savaşçımız şehit düştü.
İşgalci Türk devleti bir kez daha Şengal’e vahşice saldırdı. Êzidî halkına yönelik bu işgal saldırıları ilk değil. Türk devletinin bu saldırıları Êzidî halkının soykırımını devam ettirmek istediğini gösteriyor. Êzidîlerin kendilerini savunma ve yönetme haklarına yönelik çok ciddi saldırılar var. Özellikle son yıllarda düşmanın tek bir hedefi var, o da işgal hayallerini gerçekleştirmektir. Bu temelde tüm gücünü ve kirli planlarını devreye sokuyor. İşgalci Türk devleti, DAİŞ’in bu alanda yenilgiye uğratılmasından ve Şengal’de Demokratik Özerk bir yönetim ve bağımsız askeri güç kazanılmasından hiçbir zaman memnun olmamış, bu temelde bu kazanımları her zaman ortadan kaldırmak istemiştir. İşgalci Türk devletinin özellikle son zamanlarda birçok planı var ve biz de bu planların farkında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Türk devleti, bu planları gerçekleştirmek için Irak hükümeti ve bölgedeki diğer güçler üzerindeki baskıları artmıştır. Ninova valisinin 9 Ekim anlaşmasına ilişkin açıklaması kesintiye uğramadı. Yine Türk devleti, KDP güçlerinin sahada hâkim olabilmesi için Ninova bölgesi seçim sonuçlarını da etkilemeye çalıştığını biliyoruz.
Halkımızın topraklarına geri döndüğü bu süreçte düşman, bölgenin istikrarını bozmaya, topraklarına geri dönen halkımıza gözdağı vermeye çalışıyor. Son saldırıyı özellikle bu yüzden 8 mart gibi önemli bir günde gerçekleştirdiler. Çünkü faşizm, Êzidî kadınların gelişiminden memnun olmadığı gibi kadın öncülüğünde bir sistem de istemiyor. Böylesine bir günde bu vahşi saldırısıyla günümüzü yas gününe döndürmek istedi. Elbette bu durum düşmanın gerçekliğini de ortaya koyuyor.
Mecdel Hesen, 2016 yılında YBŞ saflarına katıldı. Heval Mecdel Hesen Xelef, Êzidî düşmanlarına asla boyun eğmeyen Feqîran aşiretindendir. Dönemin ruhuna göre görev ve sorumlulukları gönüllüce üstlenen ve görevlerini başarıyla yerine getiren bir arkadaşımızdı. En ön saflarda yerini alarak çalışmalara katıldı. Heval Mecdel, en son Şengal’in güvenliği ve huzuru için Tabur Komutanlığı görevini yürüterek büyük sorumluluklar üstlenmişti.

İşgalci Türk devleti böyle namert saldırılarla bize geri adım attıramayacağını bilmelidir. Şengal’in savunucuları olarak haklı mücadelemizi sürdüreceğiz ve düşmanla işbirliği yapanlardan da hesap soracağız. Bu vesileyle şehit düşen Mecdel Hesen’in ailesine ve Şengal halkına baş sağlığı diliyoruz. Bir kez daha toplumumuza Şengal’in özerkliği garanti altına alınana kadar savaşacağımızın sözünü veriyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

YBŞ, şehidin kimlik bilgilerini de şöyle duyurdu:

Kod adı: Mecdel Feqîr

 

Adı ve Soyadı: Mecdel Hesen Xelef Xelîl

Doğum Tarihi ve Yeri: 1992 / Xirbatê Qewala- Tilezêr

Katılım Tarihi ve Yeri: 2016/ Tilezêr

Şehadet Tarihi ve Yeri: 09-03-2024-Gundê Sikeniyê (Reska)”