Wan’ın 2 ilçesinde daha belediye eşbaşkan adayları belli oldu

Wan ilçelerinde ikinci tur oylamalarında en çok oy alan adaylar belirlenirken, Qelqelî’de ise ikinci tur Çarşamba günü yapılacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Serhat kentlerinde 13 ve 14 Ocak tarihlerinde yapılan ön seçimde birçok delege oy kullanırken, dün yapılan ikinci tur seçimleri için delegeler adaylarını belirledi. Öte yandan Wan’ın (Van) Payîzava (Gürpınar), Qelqelî (Özalp) ve Bêgirî (Muradiye) ilçesinde ise yapılan ilk turda 50+1 barajı aşılmadığından, seçim ikinci tura kaldı. 

PAYİZ AVA

Payîz Ava (Gürpınar) ilçesinde yapılan ön seçimde Mehmet Tahir Ertaş 107, Fesih Sönmez 57 oy aldı. Bugün ise saat 12 itibariyle ikinci tur oylaması yapıldı. Yapılan seçimde en çok oy alan Mehmet Tahir Ertaş oldu. Kadın aday ise eğilim yoklaması ile belirlenecek.

BEGİRİ

Bêgirî (Muradiye) ilçesinde de yapılan ikinci turda Barış Yılmaz en çok oy olan aday oldu. Kadın eşbaşkan adayları eğilim yoklaması ile belirlenecek.

QELQELİ

Qelqelî (Özalp) ilçesinde de yapılan ilk tur oylamada Ecevit Ceylancı 86, Yakup Hakanöz ise 67 oy aldı. Seçim ikinci tura kalırken, ikinci tur ise Çarşamba günü yapılacağı belirtildi. Kadın aday ise eğilim yoklaması ile belirlenecek.