GÖRÜNTÜLÜ

Wan Barış Anneleri'nden duyarlılık çağrısı

Wan’da cezaevlerinde süren açlık grevine destek olmak amacıyla 44 gündür adalet nöbeti tutan barış anneleri, duyarlılık çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve cezaevlerinde siyasi tutsaklar tarafından sürdürülen açlık grevine destek vermek amacıyla Wan’da başlatılan adalet nöbeti sürüyor. Adalet nöbeti tutan barış anneleri, cezaevlerinde açlık grevi tutan tutsaklarla görüşülmesi ve taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulundu.


'BARIŞ İÇİN ADALET NÖBETİ TUTUYORUZ'

Adalet Nöbeti tutan annelerden Sadet Oklu, 44 gündür adalet nöbeti tuttuklarını dile getirerek “Zindanlarda çocuklarımız açlık grevini 44 gündür sürüyor. Buradan çağrım, milletvekillerimizin de bize nöbet tutarak destek olmalarıdır. Biz çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Barış için burada oturuyoruz. Tek isteğimiz barışın sağlanması. Tecridin de kaldırılmasını istiyoruz, çünkü barış tecridin kaldırılmasıyla mümkündür. Biz barış annesiyiz” diye konuştu.

'TECRİT KALKMALI'

Barış Annesi Xane Aydın ise, 44 gündür süren açlık grevi eylemlerine kimsenin duyarsız kalmaması gerektiğini ifade ederek, “Onlarla görüşülmesini istiyoruz. Onlar tecridin kaldırılmasını talep ediyor. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkmalıdır. Adalet Bakanına çağrımızdır; bu bir vicdani meseledir. Tecridi kaldırın. Cezaevlerinden tabutların çıkmasını istemiyoruz. Bu dünya hepimize yeter. Bütün dünyaya çağrımız, bu konuya karşı duyarlılık göstermelidir. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalksın, huzur olsun, barış olsun. Milletvekillerimize çağrımız, bu konuda bu taleplerimizi meclis gündeminde yoğun şekilde gündeme getirmeleridir” ifadelerini kullandı.